Akademija Oxford

Do kraja avgusta počinje izgradnja nove servisne saobraćajnice, kanalizacione, vodovodne mreže i javnog osvetljenja u dužini od 6,9 kilometara, od naselja Grmeč do naselja Soko Salaš....

Uskoro Nova Saobraćajnica do Fabrike Vakcine u Naselju Soko Salaš

Do kraja avgusta počinje izgradnja nove servisne saobraćajnice, kanalizacione, vodovodne mreže i javnog osvetljenja u dužini od 6,9 kilometara, od naselja Grmeč do naselja Soko Salaš gde će se graditi ”Sinofarm” fabrika vakcina. Rok za izvođenje radova je 120 dana, a vrednost posla 1,7 milijardi dinara.

Ova fabrika je zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđeno je da se od naredne godine u fabrici prvo pakuju ”Sinofarm” vakcine, a u planu je i pogon za proizvodnju PSR testova. Očekivana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu ”ključ u ruke”, srpska strana je obezbedila zemljište, a biće obezbeđena i infrastruktura. Ova kompletno grinfild investicija omogućiće proizvodnju znatnih količina kineske ”Sinofarm”, koja će biti dovoljna ne samo za Srbiju, već i za region.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 23. avgusta obišao je lokaciju gde će se graditi fabrika vakcina, koja se nalazi u okviru privredne zone ”Autoput” u naselju Soko Salaš, i tom prilikom je dao intervju za TV Pink u vezi sa predstojećim građevinskim radovima.

 

nova saobraćajnica fabrika vakcina naselje soko salaš

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik