Akademija Oxford

Zahvaljujući realizaciji projekata pružanja pomoći za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica kroz dohodovne aktivnosti i pomoći u građevinskom materijalu...

Nova Oprema i Mašine za Obavljanje Delatnosti i Paketi Građevinskog Materijala za Izbeglice

Zahvaljujući realizaciji projekata pružanja pomoći za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica kroz dohodovne aktivnosti i pomoći u građevinskom materijalu koje realizuje Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije  i Povereništvo za zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica Gradske opštine Zemun 21 korisnik je potpisao ugovor i dobio pomoć u vidu opreme i mašina za obavljanje različitih delatnosti i pakete građevinskog materijala.

Projekat za dohodovne aktivnosti vredan je dva miliona dinara i direktno utiče da deset korisnika, potpisnika ugovora započnu ili unaprede poslove i to u oblasti poljoprivrede, zanatstva i uslužne delatnosti.

Takođe, 11 korisnika potpisalo je ugovore za pakete pomoći u građevinskom materijalu, kako bi završili radove na svojim porodičnim domovima u zemunskim naseljima gde su se skućili posle progona iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ukupna vrednost ovog projekta je 5,5 miliona dinara. 

Potpisnici ugovora imali su priliku da u razgovoru sa rukovodstvom Opštine i zaposlenima u Povereništvu dobiju odgovore na sva pitanja vezana za realizaciju projekata.

Ugovore za plastenike, mašine i alate, šivaće mašine, računarsku opremu i opremu za pčelarstvo, kao i ugovore za pakete pomoći u građevinskom materijalu sugrađanima su uručili predsednik Saveta za migracije i član Veća GO Zemun Boško Radovanović i urednica Zemunskih novina i članica Komisije za odabir korisnika pomoći Sonja Jočinac.

Gradska opština Zemun u kontinuitetu realizuje projekte koji pružaju podršku porodicama izbeglih i interno raseljenih lica u procesu njihove integracije.

 

građevinski materijal nova oprema nove mašine za izbeglice

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik