Akademija Oxford

Gradska opština Zemun nastavlja sa projektima koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu i srce ekološkog turizma Beograda.

Besplatne Ekološke Pešačke Ture na Velikom Ratnom Ostrvu

Tokom avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja, urbanizacije…

Nakon dvosatne šetnje ”stazom zdravlja” u okviru 2. zone zaštite na ostrvu,  u Zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko kviz i eko radionice za decu.

Ture će se održavati, tokom avgusta, sredom i subotom, sa početkom u 9 časova i trajaće tri sata.

Predviđeno je da mesto okupljanja bude na izlasku sa pontonskog mosta na plaži ”Lido”.  Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket i  udobnu obuću.

POZIVAMO GRAĐANE DA SE PRIJAVE I ISKORISTE BESPLATNE PROGRAME KOJE OPŠTINA ORGANIZUJE.

PRELASKOM PREKO PONTONSKOG MOSTA ZAKORAČITE U EKOLOŠKU AVANTURU.

U slučaju nepredviđenih okolnosti ili neodgovornog ponašanja učesnika ekološke pešačke ture, organizator Gradska opština Zemun ne snosi odgovornost za bezbednost učesnika.

PRIJAVA – TANJA KUKOBAT 
TELEFON 069/213 2010
tanja.kukobat@zemun.rs

 

besplatne ekološke ture ekološke pešačke ture veliko ratno ostrvo

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik