Akademija Oxford

Na veliko zadovoljstvo građana, čiju je inicijativu podržala Gradska opština Čukarica, danas su počeli završni radovi na asfaltiranju Ulice solunskih boraca u naselju Cerak.

Završni Radovi u Ulici Solunskih Boraca u Naselju Cerak

Ulica solunskih boraca spaja Trgovačku ulicu sa Ulicom Vladimira Dujića i okolnim, i jedna je od prioritetnih saobraćajnica u ovom delu Čukarice.

Radove su obišli predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i član Opštinskog veća Čedomir Sovtić.

„S obzirom na činjenicu da su kolovoz i trotoar bili pohabani i u veoma lošem stanju, pristupili smo potpunoj sanaciji pomenute saobraćajnice. Tokom rekonstrukcije, koju izvode ekipe JKP „Beograd put“, na potezu od Trgovačke ulice do Ulice Vladimira Dujića, oko 600 metara kolovoza će biti presvučeno novim slojem asfalta, a uređeni su i dotrajali trotoari. Rekonstrukcija je obuhvatila i zamenu šahtova i slivnika, kao i popravku ivičnjaka na mestima gde je bio oštećen“, istakao je predsednik Srđan Kolarić dodavši da vrednost ovih radova inosi oko 20 miliona dinara.

Kolarić je podsetio da su nedavno završeni radovi i na uređenju Trgovačke ulice na potezu od Vodovodske ulice do Ulice Ilije Đuričića, koji spada u jedan od najprometnijih delova naselja Žarkovo.

„Nakon nedavne izgradnje trotoara u Ulici Stevana Filipovića u naselju Železnik, rešen je problem bezbednog kretanja pešaka, a veoma obimni radovi se trenutno izvode i u Ulici radnih akcija. Takođe, opština Čukarica je iz kapitalnog budžeta izdvojila još 37 miliona dinara za uređenje nekategorisanih puteva. Zahvaljujući tim sredstvima nedavno je sanirana Majdanpečka ulica koja povezuje Banovo brdo i Košutnjak, kao i Liparska ulica i odvojak Lukićeve ulice u naselju Sremčica. Sada smo iz kapitalnog budžeta opredelili još dodatnih 24 miliona kojim planiramo da uredimo još sedam ulica u čukaričkim naseljima“, poručio je Kolarić ističići da je cilj Gradske opštine Čukarica unapređenje svih segmenata koji utiču na kvalitet života naših sugrađana, zbog čega je ulaganje u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu jedan od prioriteta.


završni radovi naselje cerak ulica solunskih boraca

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik