Akademija Oxford

Pored radova u Ulici radnih akcija, tokom vikenda se sprovode i završni radovi u delu Trgovačke ulice u naselju Žarkovo.

Završni Radovi u Trgovačkoj Ulici na Čukarici

Radove na postavljanju završnog sloja asfalta obišli su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, predsednica Skupštine Lidija Jovanović i član Veća Čedomir Sovtić.

„U Trgovačkoj ulici regulisani su i popravljeni postojeći šahtovi i slivnici i ivičnjaci na mestima gde je bilo neophodno, a krenulo je i postavljanje završnog sloja asfalta na potezu od Vodovodske do Ilije Đuričića u ukupnoj dužini od 800 metara“, rekao je predsednik Kolarić naglašavajući da su ovi radovi veoma značajni jer je u pitanju jedan od najprometnijih delova naselja Žarkovo.

Kolarić je dodao da je u Ulici solunskih boraca na Ceraku u toku prva faza rekonstrukcije, koja obuhvata popravljanje dotrajalih trotoara i skidanje starog i pohabanog asfalta. Tokom rekonstrukcije ove saobraćajnice, na potezu od Trgovačke do Vladimira Dujića biće zamenjeno oko 600 m kolovoza, a planirano je i uređenje torotora, kao i zamena šahtova i slivnika i periodično popravljanje ivičnjaka, na mestima gde je oštećen.

„Pored toga, opština je iz kapitalnog budžeta izdvojila još 37 miliona dinara za uređenje nekategorisanih puteva. Zahvaljujući tim sredstvima nedavno je sanirana Majdanpečka ulica koja povezuje Banovo brdo i Košutnjak, kao i  Liparska ulica u naselju Sremčica“, kazao je Kolarić ističući da je uređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta, kojem se mora pristupiti postepeno i u fazama, sa ciljem da se rešava problem po problem.


završni radovi trgovačka ulica

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik