Akademija Oxford

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktorka PU Čukarica Biljana Gajić obišli su danas radove na izgradnji vrtića u Ulici Miloja Zakića u naselju Filmski grad.

Radovi na Vrtiću u Ulici Miloja Zakića na Čukarici

Gradonačelnik je rekao da radovi na izgradnji novog vrtića napreduju i da je veoma važno da budu završeni do 1. septembra, kako bi mališani dobili mesto i na vreme krenuli u svoj novi vrtić. On je istakao da je konkurs za upis u predškolske ustanove za sledeću godinu završen, kao i da je bilo preko 24.000 prijava na portalu e-Vrtić.

“Obuhvat dece u predškolskim ustanovama bio je 45 odsto u 2013. godini, a sada iznosi čak 75 odsto. Cilj nam je da sva deca imaju mogućnost da idu u predškolske ustanove, jer je ovaj vid početnog obrazovanja veoma važan za rani razvoj dece. Kada budemo završili svih 20 vrtića koji su u planu, biće čak 4.600 novih mesta za naše mališane“, rekao je Radojičić i naglasio da uvek postoje liste čekanja, ali da su one sada sve manje.

“Pre 2016. godine bilo je oko deset hiljada dece na listi čekanja, prošle godine dve hiljade, a ove godine će biti manje od 2.000, iako je veće interesovanje roditelja. Činimo sve kako bismo smanjili liste čekanja i dostigli što veći obuhvat dece u beogradskim vrtićima“, istakao je gradoneačelnik.

Govoreći o deci koja ostanu na listi čekanja, gradonačelnik je istakao da Grad Beograd ima rešenje, te da u ovom trenutku postoji preko 400 privatnih vrtića za koje Grad Beograd daje subvencije.

“Novi vrtić u Ulici Milija Zakića biće lep i moderan objekat na skoro 2000 m² koji će primiti 270 mališana”, rekao je prilikom obilaska predsednik Gradske opštine Čukarica i dodao da će novi vrtići biti u Vodovodskoj ulici u Žarkovu i u naselju Sremčica.

“Pored izgradnje novih objekata opština ima izuzetnu saradnju sa predškolskom ustanovom i uvek je tu da se brine i o tekućem održavanju postojećih objekata”, dodao je Kolarić.

Direktorka PU Čukarica Biljana Gajić je dodala da će o mališanima u novom vrtiću brinuti kvalitetan stručni kadar, kao i u svim objektima, i da će biti otvoreno 50 novih raddnih mesta potrebnih za ovaj vrtić.


radovi na vrtiću ulica miloja zakića

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik