Akademija Oxford

Svake godine, neposredno pred novogodišnje i božićne praznike, Crveni krst Čukarica, u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica i učenicima čukaričkih osnovnih škola, realizuje tradicionalnu akciju pod nazivom “Jedan paketić, mnogo ljubavi”.

Jedan Paketić, Mnogo Ljubavi Čukarica

Cilj ove akcije je da se mališani iz ustanova socijalne zaštite obraduju slatkim paketićima i da im praznike učinimo veselim i srećnim. Novogodišnje paketiće obezbedila je opština Čukarica, a slatkiše za paketiće su prikupili i osnovci iz čukaričkih škola.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije nije bilo mogućnosti da se održi dodela paketića i tradicionalno druženje u zgradi opštine, ali su darovi pripremljeni i već su ih već dobila deca iz Ustanove za decu i mlade “Sremčica”, Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Sveti Sava” na Umci, Osnovne škole “Miloje Pavlović” i iz Saveza slepih.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i sekretar Crvenog krsta Zvezdan Bratić uručili su predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom “Pobednik” i Saveza za cerebralnu paralizu paketiće za najmlađe.

„Ove godine, nažalost, zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da priredimo centralnu manifestaciju u Opštini, na kojoj obično uz zanimljiv program dodatno izmamimo mališanima osmehe na licu“, rekao je predsednik i dodao da su paketići pripremljeni i da će ih dobiti 1474 mališana sa Čukarice, kao i mališani iz Štrpca na Kosovu i Metohiji.

„Ponosan sam na učenike čukaričkih škola, koji su pokazali svoju humanost i solidarnost i potrudili se da drugare obraduju pred Novu godinu i Božić“ rekao je predsednik zahvalivši se deci, roditeljima i nastavnicima koji su učestvovali u akciji.

Predsednik se ovom prilikom zahvalio čukaričkom Crvenom krstu koji svake godine čini sve da ulepša praznike mališanima, i rekao da će opština nastaviti da se trudi da ih u toj dobroj nameri podrži.

Sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić je najavio da će tokom narednih dana novogodišnje paketiće dobiti i mališani iz Saveza gluvih i Udruženja distrofičara.


čukarica jedan paketić mnogo ljubavi

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik