Akademija Oxford

Crveni krst Čukarica, u saradnji sa Instituom za transfuziju KBC Zemun i uz podršku opštine Čukarica, organizovao je danas prvu u nizu akcija dobrovoljnog davalaštva...

Srednjoškolci Trinaeste Gimnazije Dobrovoljni Davaoci Krvi na Čukarici

Crveni krst Čukarica, u saradnji sa Instituom za transfuziju KBC Zemun i uz podršku opštine Čukarica, organizovao je danas prvu u nizu akcija dobrovoljnog davalaštva, čiji su nosioci učenici čukaričkih srednjih škola. Ovog četvrtka akciju su podržali i krv dali učenici Trinaeste beogradske gimnazije, a svakog narednog četvrtka u akciji će učestvovati i srednjoškolci iz drugih čukaričkih škola.

Početku akcije, koja je održana u prostorijama Crvenog krsta Čukarica, prisustvovao je predsednik opštine Srđan Kolarić i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić, kao i volonteri Crvenog krsta.

„Ponosan sam na ove mlade ljude, đake naše Trinaeste gimnazije. Oni su se odazvali da budu nosioci akcije, koja će uključiti i njihove vršnjake iz drugih srednjih škola sa Čukarice. Drago nam je da su srednjoškolci, čim su stekli i starosne uslove, odmah izrazili spremnost da budu dobrovoljni davaoci i pomognu u prikupljanju dragocene tečnosti“, rekao je predsednik opštine i podsetio da su mladi Čukaričani bili spremni da pomognu i aktivno učestvuju i u radu Volonterskog servisa tokom proteklih meseci.

Sekretar Crvenog krsta Zvezdan Bradić je naglasio da će narednih nedelja u akciji učestvovati đaci Tehničke škole u Železniku, škole „Ruđer Bošković“, kao i Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole, ali da je akcija otvorena i za sve humane i ljude dobre volje koji žele da daju krv.


dobrovoljno davanje krvi opština čukarica čukarica crveni krst srednjoškolci trinesta gimnazija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik