Akademija Oxford

Obeležavajući Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj, i završetak tradicionalnog likovnog i literarnog konkursa pod nazivom „Krv život znači“ i „Za sunčanu jesen života“,

Dodeljne Nagrade Učesnicima Literarnog i Likovnog Konkursa Crvenog Krsta Čukarica

na kome su učestvovali đaci čukaričkih škola, u Kulturnom centru “Čukarica” autorima najboljih radova dodeljene su plakete i knjige.

Pored uspeha na opštinskom takmičenju, tri rada su dobila nagrade i na gradskom konkursu.

Učenike je pozdravio i čestitao predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

“Želim da vas pozdravim i izrazim ponos što ste svojim delima, učestvujući u konkursu Crvenog krsta, pokazali da ste svesni, odgovorni i pre svega humani, kao i odrasli, da ste naučili šta znači solidarnost i briga za one kojima je pomoć u datom trenutku potrebna. Učestvujući na tradicionalnom literarnom i likovnom konkursu „Krv život znači“ i „Za sunčanu jesen života“ prikazali ste svoje humane sugrađane - davaoce, u najlepšem svetlu, kako i zaslužuju, a  prema starijima, bakama, dekama, komšijama, kojima je u novonastalim uslovima vaša i naša pomoć bila neophodna, pokazali ste brigu i empatiju, na koju smo svi ponosni“, rekao je predsednik opštine.

Sekretar Crvenog krsta Zvezdan Bradić se pridružio čestitkama dodavši da je ove godine na konkursu učestvovalo 15 škola i da je pristiglo 931 likovni rad i 237 literarnih radova.

Na konkursu „Krv život znači“ najuspešniji u likovnim radovima među najmlađima su bili: Višnja Božić, Natalija Ružić, Hristina Marić, Ana Milić, Maša Lazović i Ivona Tomašević, a među starijim osnovcima Anja Jovanović, Danica Stanković, Iva Jović i Marija Bižić.

Za literarne radove, među mlađim osnovcima nagrade su dobili: Dunja Pavlović, Marija Miletić iTamara Stanković, a među starijim učenicima nagrađeni su Lana Culić, Andrej Alijoski i Vanja Ćosić.


crveni krst dodeljenje nagrade učesnici literarnog konkursa učesnici likovnog konkursa

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik