Akademija Oxford

Trudeći se da pomogne starijim sugrađanima da se imunizacijom zaštite od epidemije, Gradska opština Čukarica organizovala je podelu flajera u Požeškoj ulici...

Opština Čukarica Informiše Starije Sugrađane o Značaju Vakcinacije

Trudeći se da pomogne starijim sugrađanima da se imunizacijom zaštite od epidemije, Gradska opština Čukarica organizovala je podelu flajera u Požeškoj ulici, dajući na taj način informacije o važnosti imunizacije, posebno hroničnih bolesnika i građana u trećem životnom dobu. U skladu sa odgovornom socijalnom politikom, u okviru koje je prioritet briga o starijima, Grad Beograd i Ministarstvo zdravlja otvorili su punktove za vakcinaciju i kol centre u svim opštinama za pružanje pomoći starijim sugrađanima koji žele da se prijave za vakcinaciju.

Na platou kod „Šoljice“ u Požeškoj ulici, građani su informisani i o kontakt telefonima Kol centra Gradske opštine Čukarica, kao i o punktovima gde se obavlja vakcinacija.

Kol centar opštine Čukarica, svakodnevno, od 18. januara, pomaže starijim sugrađanima da se upoznaju sa procedurom vakcinacije, upućuje pomoć i podršku pri prijavi za vakcinaciju ili organizuje prevoz do mesta imunizacije, ukoliko je potrebno.

Nakon štićenika domova za stare, lekara i medicinskih radnika, kako je i predviđeno planom Ministarstva zdravlja, važno je da vakcinu prime i građani preko 75 godina, potom lica starija od 65 i hronični bolesnici, objasnili su volonteri u razgovoru sa našim sugrađanima. Istakli su da građani sami odlučuju da li će i kojom vakcinom da se vakcinišu, a da su volonteri tu da im daju objašnjenja i pruže podršku ukoliko su zainteresovani da prime vakcinu i tako zaštite sebe i svoje najbliže od epidemije.

Kontakt telefoni Kol centra opštine Čukarica su:

011/3052 380
011/3052 102

Radno vreme Kol centra Gradske opštine Čukarica je svakog dana od 8:00 do 20:00 časova.

Punktovi za vakcinaciju na Čukarici su:

- Dom zdravlja “Dr Simo Milošević” na Čukaričkoj padini u Ulici Stevana Đurđevića Trošarinca br. 2 - radno vreme punkta svakog dana od 8:00 do 20:00 časova.

- Kulturni centar Čukarica (Turgenjevljeva br. 5) - radno vreme punkta je od 8:00 do 15:00 časova svim danima u nedelji.


stariji sugrađani značaj vakcinacije informacija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik