Akademija Oxford

U okviru „Zvezdarijade, festivala kulture mladih”, producentska kuća „Hipnopolis“ d.o.o, organizator aktivnosti u oblasti kinematografije, dodelila je nagrade najuspešnijim mladim stvaraocima...

Na „Zvezdarijadi” Dodeljene Nagrade za Oblast Kinematografije

U okviru „Zvezdarijade, festivala kulture mladih”, producentska kuća „Hipnopolis“ d.o.o, organizator aktivnosti u oblasti kinematografije, dodelila je nagrade najuspešnijim mladim stvaraocima za dokumentarni film. Idejni tvorac i pokrovitelj aktivnosti u okviru „Zvezdarijade” je Gradska opština Zvezdara.

Aktivnosti u okviru ove značajne oblasti kulture započete su u oktobru 2019. godine, organizovane su obuke i prisustvovanje autentičnom snimanju fan filma “Breaking Point – A Star Wars Story”, koji je osvojio nagradu na festivalu u Mantonu.

Nakon realizovanih radionica u okviru kojih su mladi prolazili kroz sve faze izrade filma, onlajn podrške u vidu tutorijala za korišćenje aplikacija za montažu filma i konsultacije, raspisan je konkurs za najbolji dokumentarni film. Nagrađeni su svi projekti koji su bili kompletni.

Odlukom žirija koji su činili reditelj Stevan Filipović, dramaturškinja Milica Piletić i producent Branislav Jević dodeljene su tri prve nagrade – vrednosni vaučeri od po 8.000,00 dinara, majice i torbice sa oznakom manifestacije.

Nagrade su osvojile:

- LJubica Novakov za pandemijski kratki dokumentarni film “Karantin dan 12”

- Marija Krković za pandemijski kratki dokumentarni film “Moj pandemijski dnevnik”

- Tamara Stojanović i produkcija Alumnija Filološkog fakulteta “Kroz Beograd sa … Ivanom V. Lalićem”  – kratki dokumentarni film.

Tim studentkinja Filološkog fakulteta, Aleksandra Mrkonjić, snimateljka, Tamara Stojanović, autorka i voditeljka, Sara Arva – autorka priloga, Katarina Stevanović – odgovorna za montažu filma,  su napravile sjajan  dokumentarni film koji se može pogledati na linku   https://mega.nz/file/U2JjXYwY#-M1vvu4B6EGR8Gt6ZehnTRm1vkvp4zpgYknRgOF5xjM


zvezdarijada dodeljenje nagrade kinematografija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik