Akademija Oxford

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednici opština Zvezdara i Grocka Vladan Jeremić i Dragan Pantelić obišli su završne radove na izgradnji nove saobraćajnice kojom će biti povezane ove dve opštine.

Nova Veza Put Saobraćajnica Između Zvezdare i Grocke

 Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić. Vesić je rekao da otkada postoji urbanističko uređenje ovog dela grada, postoji i plan ove ulice, koje do sada praktično nije ni bilo.

– Na predlog građana, kao i opština Grocka i Zvezdara, doneli smo odluku da konačno uredimo ovaj put i povežemo stanovnike ovih opština, tačnije Kaluđericu i Klenak sa Malim Mokrim Lugom. Ova saobraćajnica je duga oko 800 metara, široka šest, a uloženo je oko 40 miliona dinara. Za stanovnike ovog dela grada nova saobraćajnica će mnogo značiti, a mnogi od njih mogu da potvrde da u ovaj deo grada decenijama nije ulagano. Izgradnja saobraćajnice je samo početak budući da će biti postavljeni stubovi javne rasvete, obezbeđen javni prevoz, a u narednom periodu i urađeni trotoari i dečje igralište. Trebalo bi da svaki deo grada ima jednake uslove za razvoj i kvalitetan život građana – rekao je Vesić i dodao da će izgradnjom ove saobraćajnice Smederevski put biti manje opterećen saobraćajem.

– Ovo je alternativa Smederevskom putu koji je prilično opterećen, a nema mnogo mogućnosti za proširenje. U tom delu grada očekuje nas postavljanje toplodalekovoda Konjarnik–Vinča zbog čega će Smederevski put biti delimično zatvaran, što je još jedan razlog zbog kojeg će ova ulica biti važna u narednom periodu – naveo je Vesić.

Vesić je zahvalio predsednicima opština Zvezdara i Grocka i dodao da je i ovaj projekat primer dobre saradnje između opština i Grada Beograda, te da to daje najbolje rezultate za građane.

– Suština politike je rešavanje problema građana i uvek je dobro videti nešto što će građanima obezbediti lakši život. Veliki projekti, poput metroa ili obilaznice, veoma su važni, ali je pravo zadovoljstvo videti i male projekte koji povećavaju kvalitet života – kazao je Vesić.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da današnji događaj predstavlja potvrdu razumevanja i saradnje sa Gradom Beogradom.

– Posebno je važno da, imajući u vidu kako se funkcioniše u vreme pandemije, realizujemo nešto što je bila potreba građana, kako dela Grocke tako i dela Zvezdare. Do ovoga ne bi došlo da nije bilo odgovorne politike koju je u proteklom periodu vodio Grad Beograd obezbedivši sredstva da se napravi ova saobraćajnica. Ona će puno značiti meštanima i verujem da za sve nas nema ničeg lepšeg nego kada se povezuju delovi Beograda. Infrastrukturu ćemo i dalje nastaviti da unapređujemo, što će stanovnici obe opštine umeti da cene – istakao je Jeremić.


zvezdara opština zvezdara nova saobraćajnica grocka novi put

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik