Akademija Oxford

Stanovnici naselja „Vojvoda Vlahović”prikupili su veću količinu plastičnih čepova kako bi pomogli realizaciju humanitarne akcije „Čep u džep”.

Udruženje Građana „Moje naselje” u Humanitarnoj Akciji „Čep u džep” na Zvezdari

Predstavnika Udruženja „Moje naselje” Marka Mladenovića su u Opštini dočekali predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i članovi Veća GO Zvezdara Miloš Stojilković i Miroslav Marinović.

U ime GO Zvezdara, građanima koji su učestvovali u akciji prikupljanja čepova, zahvalio se predsednik Vladan Jeremić koji je rekao da Opština Zvezdara ovu humanitarnu akciju uspešno realizuje više godina i da su do sada, zbog velikog odziva sugrađana, prikupljena materijalna sredstva koja su bila namenjena deci sa zdravstvenim problemima sa Zvezdare. Uključivanje Udruženja „Moje naselje”pokazuje želju da se pomogne malim Zvezdarcima kojima je pomoć potrebna.

Marko Mladenović iz Udruženja „Moje naselje” je rekao da se Udruženje prikupljanjem plastičnih čepova uključilo u ovu humanitarnu akciju kojom se pomaže oboleloj deci sa Zvezdare i istakao da je ovo i lepa ekološka akcija kojom se utiče na podizanje svesti Zvezdaraca, naročito najmlađih, o očuvanju životne sredine.

Akcija „Čep u džep“ do sada je naišla na izuzetno veliki odziv. Na poziv Gradske opštine Zvezdara i Prijatelja dece Zvezdare odazvali su se svi Zvezdarci, od najmlađih u vrtićima, učenika osnovnih i srednjih škola, do zaposlenih u opštinskoj Upravi, kao i građani koji poslom dolaze u Opštinu.

Akcija se nastavlja, prikupljaju se plastični čepovi sa flašica vode, sokova i drugih napitaka, mlečnih proizvoda, ulja, sirćeta, krema za ruke, pasta za zube, sa sredstva za pranje sudova i dr. Kada se sakupi veći broj čepova može se doneti na neko od mesta za sakupljanje (jedno takvo mesto je i na ulazu u zgradu Opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77). Uključite se i VI!

Tradicionalna humanitarna akcija dečje solidarnosti nastala je u toku akcije „Deca deci” koja se sprovodi tokom svake Dečje nedelje u oktobru. Od 2014. godine, na inicijativu OŠ „Dragojlo Dudić” ova akcija se sprovodi pod nazivom „Čep u džep“. To je humanitarna, ali u isto vreme i ekološka akcija.

Učešćem u akciji, ne samo da se čini humano delo i pomaže oboleloj deci, već se razvija i širi ekološka svest i podseća koliko je važno da svi brinemo o očuvanju životne sredine.


zvezdara opština zvezdara udruženje građana moje naselje humanitarna akcija čep u džep

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik