Akademija Oxford

Uspešnom akcijom Udruženja Zvezdarski ekološki centar (ZEC), kojom je izvršena sanacija/zaštita betonskih klupa ispred vrtića „Zvezdani gaj”, prostor Zvezdarske šume je ulepšan klupama koje mogu da koriste korisnici vrtića, ali i drugi posetioci šume.

Uspešna akcija Udruženja ZEC „Sastanak kod dve šumske klupe“ na Zvezdari

Organizator  ove volonterske akcije, u kojoj su uređene dve oronule betonske klupe, Udruženje ZEC  je sakupilo deo sredstava za kupovinu boja za beton i pomoćni materijal, a prijateljska udruženja i organizacije  „Čuvari zanata“,  „Zavičaj“,  „ONICA“, MNRO Zvezdara, i „Zelene brigade”, čiji članovi su učestvovali u akciji, su obezbedila deo osveženja za sve učesnike akcije, dok je Pekara  „Panja“ donirala svoje proizvode.

Volonterskoj akciji se aktivno priključio rukovodilac sektora upravljanja otpadom Grada Beograda pri Sekretarijatu zaštite životne sredine Aleksandar Ćirić, odbornik u Skupštini GO Zvezdara.

U ime Udruženja ZEC sve prisutne je pozdravila i zahvalila im se na učešću Biljana Pantelić koja je istakla vašnost života usklađenog  sa prirodom, navodeći primer drevnih Indijanaca koji su imali blagonaklon odnos prema prirodi i poštovali pravila zdravog života. Ona je naglasila da svi treba da se pridržavamo tih zakona koji su vrlo jednostavni.

U ime Udruženja „Zavičaj“ prisutne je pozdravio predsednik udruženja Nenad Abramović, odbornik u Skupštini GO Zvezdara, koji je istakao dobru saradnju sa udruženjem ZEC, i  prenao pozdav i podršku predsednika GO Zvezdara Vladana Jeremića.

U akciji je učestvovao veliki broj ljudi i dece, aktivista ZEC-a i prijatelja iz drugih organizacija.

Iz Udruženja ZEC zahvaljuju svim učesnicima koji su svojim angažovanjem ulepšali i oplemenili prostor Zvezdarske šume i doprineli da akcija „Sastanak kod dve šumske klupe“ bude uspešno završena.


akcija zvezdara opština zvezdara udruženje zec sastanak kod dve šumske klupe

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik