Akademija Oxford

Nova Eko radionica udruženja Zvezdarski ekološki centar i Čuvari zanata održana je 8.oktobra, tema oktobarske radionice je „ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA“. Voditeljka radionice bila je volonterka Dušica koja je na jednostavan način održala početni kratak kurs Kviling tehnike.

Održana Nova Eko Radionica Udruženja Zvezdarski Ekološki Centar i Čuvari Zanata na Zvezdari

„Kviling tehnika se drugačije naziva i filigranski papir i u najopštijem smislu  predstavlja umetnost stvaranja ukrasa, predmeta i eksponata od papira. Ono što nas je povelo u ovu divnu avanturu jeste istorijski podatak da su još u 15. veku u doba renesense francuske i italijanske monahinje koristile  ostatke pozlaćenog papira koji nije mogao da se  upotrebi za dekoraciju verskih objekata  i od toga stvarale ukrasne predmete. Dakle, ovo je još jedan sjajan istorijski  primer prenamene /reupotrebe. Ova tehnika je postala razonoda ženama, a danas se preporučuje u radu sa decom zato što je opuštajuća i  utiče na razvoj motorike i kreativnog duha. Koristeći  ovu tehniku za rad, od starog i novog papira dobićemo eksponate  koji će takopđe biti iskorišćeni za izložbu koju pripremaju udruženje Zvezdarski ekološki centar i Čuvari zanata“ – rekla je volonterka Dušica.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje, kroz edukativno – kreativni pristup.

Zvezdarski ekološki centar – ZEC i „Čuvari zanata”svakog četvrtka od 18-20 časova u „ Klubu 503“, ul. Bul. kralja Aleksandra br. 503, organizuju besplatne ekološke radionice pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“. Za sve učesnike radionica obezbeđen je materijal, zaštitne maske i osveženje.

Prema rečima voditeljki radionica Biljane i Bojane sledeća radionica će biti održana u četvrtak, 15.10.2020. godine.


zvezdara opština zvezdara eko radionica udruženje zvezdarski ekološki centar čuvari zanata

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik