Akademija Oxford

Nove besplatne eko-kreativne radionice udruženja „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata”, pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako 2021”, održan je

Održane Nove Eko Radionice Udruženja ZEC i „Čuvari Zanata”

Nove besplatne eko-kreativne radionice udruženja  „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata”, pod nazivom  „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako 2021”, održan je na temu „Otpad nije otpad, otpad je resurs“.

U eko kalendaru jun je u znaku globalnog očuvanja značajnijih prirodnih resursa, što za eko aktiviste znači podizanje ili buđenje svesti o značaju očuvanja, zaštite i odbrane svih prirodnih resursa i zdravlja ljudi. Ciljevi su postavljenim u kontekstu štednje, reupotrebe i kružne ekonomije.

Iz tog razloga su na radionionicama izrađivani unikatni upotrebno-ukrasni oblici od odbačenih reklamnih uzoraka mebl štofa i velura iz tekstilne industrije, koji su dobili novu upotrebnu vrednost nastavljajući život u obliku ukrasnih jastuka za ormar/odmor i kao pačvork podloge za tapaciranje stolica. Eko jastuci su  punjeni silikonskim kuglicama i suvom lavandom.

Kao i druge vrste kreativnog rada i ovaj ima „antistres“ dejstvo i čini da se, oni koji ga rade opuste i zaborave na dnevne brige, što je svima više nego potrebno.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje , kroz edukativno – kreativni i relaksirajući pristup.

Sledeća besplatna eko radionica pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako, jer je lako“ biće održana u sredu 10. juna 2021. od 17-20 sati u „Klubu 503“, Bul. kralja Aleksandra br. 503. Za sve učesnike radionica je obezbeđen radioničarski materijal, zaštitne maske i osveženje.


čuvari zanata udruženje zec udruženje čuvari zanata eko radionice

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik