Akademija Oxford

Nove eko radionice udruženja „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata” održane su na temu „Ekološkog volonterizma (aktivizama) kao vida edukacije i relaksacije.“

Održane Besplatne eko Radionica Udruženja ZEC i „Čuvari Zanata”

Pošto je april mesec zdravlja i mesec planete Zemlje, veliko interesovanje za eko kreativne radionice motivisalo je organizatore da protekle nedelje održe  još dve radionice.

Na prvoj radiinici koja je bila posvećena obeležavanju Vaskrsa polaznici su dekorisali već pripremljene unikatne  ukrasne predmete od eko mase koju su sami napravili od pšeničnog brašna i soli, koristeći kombinovanu tehniku, akrilne boje, rafiju.

Na drugoj radionici  prisutni su, od odbačenog kartona, ambalaže, staniola, plastičnih slamčica i sličnog izradili uskršnja jaja, a kao poseban deo posadili su rasad cvetnica i začinskog bilja u odbačenu ambalažu (kesice od kafe).

Na ovoj radionici je obeležen  22. april Dan planeta Zemlje, pa je na njoj bilo reči o značaju  vode, vazduha i zemlje.

Udruženja ZEC, Čuvari zanata i Zavičaj udružili su svoju energiju i zajedno realizovali ove aprilske eko kreativne radionice, koje su posvećene predstojećem Humanitarnom vaskršnjem bazaru u organizaciji GO Zvezdara. Zdravlje, humanost, kreativnost i ekologija su neraskidivi – moto ovog zajedničkog rada…

Prihod-donacije od  dekoratinih eko predmeta ručno izrađenih na radionicama biće preusmeren udruženju za borbu protiv raka kod dece  „Uvek sa decom“.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje , kroz edukativno – kreativni i relaksirajući pristup.

Sledeća besplatna eko radionica pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“ biće održana nakon predstojećih praznika, a za sve učesnike radionica organizatori su obezbedili radioničarski materijal, zaštitne maske i osveženje.


udruženje zec održane besplatne eko radionice udruženje čuvari zanata

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik