Akademija Oxford

Nova eko radionica udruženja „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata” održana je na temu„Ekološki volonterizam (aktivizam) kao vid edukacije i relaksacije “.

Održana nova eko radionica udruženja ZEC i Čuvari zanata na Zvezdari


Održana nova eko radionica udruženja ZEC i „Čuvari zanata” KREATIVNA ODGOVORNOST – MOŽE SVAKO JER JE LAKO 2021

U eko kalendaru u martu su dva važna datuma: 21. mart Svetski dan šuma i  22. mart Svetski dan voda, pa je ovaj mesec u znaku očuvanja najznačajnijih prirodnih resursa što praktično za eko aktiviste znači podizanje ili buđenje svesti o značaju očuvanja šuma i voda, ali i svih drugih obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, sa ciljevima postavljenim u kontekstu štednje i reupotrebe u svakom obliku, a naročito kada je voda u pitanju.

Mart je i mesec proleća, ljubavi i nežnosti kada je priroda u pitanju….

Na radionionici su izrađeni unikatni ukrasni oblici od gipsane i eko  mase koji će biti dekorisani. Korišćen je ambalažni otpad kao modla za izradu  unikatnih ukrasa, a stari odbačeni lak za nokte kao dekor boja.

Kao i druge vrste kreativnog rada i ovaj ima „antistres“ dejstvo i čini da se, dok ga radite, opustite i zaboravite na dnevne brige, što je svima više nego potrebno.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje, kroz edukativno – kreativni i relaksirajući pristup.

Sledeća besplatna eko radionica pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“ biće održana u sredu 10. marta 2021. godine od 18-20 sati u „Klubu 503“, Bul. kralja Aleksandra br. 503. Za sve učesnike radionica je obezbeđen radioničarski materijal, zaštitne maske i osveženje.- poručuju organizatorke Biljana i Bojana.


eko radionica čuvari zanata udruženje zec

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik