Akademija Oxford

Nova eko radionica udruženja „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata” održana je na temu„Ekološki volonterizam (aktivizam) kao vid relaksacije “, koja je aktuelna tokom decembra meseca.

Održana “finaltouch 2020” Eko Radionica Udruženja ZEC i „Čuvari Zanata” na Zvezdari

Decembar mesec posvećen je eko volonterizmu, aktivnostima koje imaju humanitarni karakter, zelenim idejama i promenama koje treba da uvedemo kada su zdrave navike u pitanju.

Učesnici su dogovorili da pored priprema eksponata za izložbu sve sledeće radionice u naredna dva meseca budu i humanitarnog karaktera, a to praktično znači da će se potruditi da svojim radovima i aktivnostima obraduju decu iz ustanova socijalne zaštite.

Na „finaltouch” eko-kretaivnoj radionici  za 2020. godinu u opuštenoj atmosferi završene su pripreme za aktivnosti humanitarnog karaktera koje će biti realizovane za Božić i srpsku Novu godinu.

Svojom idejom da od odbačenih pamučnih restlova stvore praktične i upotrebne predmete (futrole za maske i vrećice za božićne poklone) mladi eko aktivisti udruženja podstakli  su  akciju „HumaniDARnost.“  Ovom akcijom mladi pokaziju ne samo svoje veliko srce, zato što će sve što je stvorno u kreativnoj sinergiji biti poklonjeno, već i veliku ekološku osvešćenost. Motiv su im  predstojeći praznici i vreme darivanja, a moto je da „poklone ne moramo uvek da kupujemo“.

U sklopu ovih aktivnosti  su i pristigle donacije članova i prijatelja udruženja (sredstva za higijenu i hrana) za neku od ustanova socijalne zaštite dece.

Kao i druge vrste kreativnog rada i ovaj ima „antistres“ dejstvo i čini da se, dok ga radite, opustite i zaboravite na dnevne brige, što je u ovom momentu svima više nego potrebno.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje , kroz edukativno – kreativni i relaksirajući pristup.

Sledeća besplatna eko radionica pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“ biće održana u četvrtak 14. januara 2021. od 17-19 sati u „Klubu 503“, Bul. kralja Aleksandra br. 503. Za sve učesnike radionica je obezbeđen radioničarski materijal, zaštitne maske i osveženje.- poručuju organizatorke Biljana i Bojana.


eko radionica čuvari zanata udruženje zec finaltouch 2020

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik