Akademija Oxford

Nova eko radionica udruženja „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata” održana je na temu „Ekološki volonterizam (aktivizam) kao vid relaksacije “, koja je aktuelna tokom decembra meseca.

Održana eko radionica udruženja ZEC i „Čuvari zanata”

U decembarskom eko kalendaru organizatori su prepoznali dva važna datuma, 5. decembar-Dan volontera, i 11. decembar-Dan planina, te je ovaj mesec posvećen eko volonterizmu, aktivnostima koje imaju humanitarni karakter, zelenim idejama i promenama koje treba da uvedemo kada su zdrave navike u pitanju.

Učesnici su dogovorili da pored priprema eksponata za izložbu sve sledeće radionice u naredna dva meseca budu i humanitarnog karaktera, a to praktično znači da će se potruditi da svojim radovima i aktivnostima obraduju decu iz ustanova socijalne zaštite.

Na radionionici su dekorisani ( ranije započeta priprema/obrada) odbačeni enterijerni paravani koji će biti iskorišćeni za izložbu, uz korišćenje kombinovane tehnike, od starih paravana, uz pomoć kanapa, lepka i vrednih ruku (malih i velikih) učesnici su dobili lep i originalni postament za izložbene eksponate.

Započete su i najavljene  aktivnosti dece i mladih, sa idejom da od odbačenih predmeta kojima će promeniti namenu pokušaju da stvore neke nove vrednosti, a koje će biti poklonjene  u humanitarne svrhe. Motiv su im  predstojeći praznici i vreme darivanja, a moto je da „poklone ne moramo uvek da kupujemo.“

U sklopu ovih aktivnosti je i akcija „HumaniDARnost“ u kojoj se sakupljaju potrepštine za neku od ustanova soccijalne zaštize dece.

Kao i druge vrste kreativnog rada i ovaj ima „antistres“ dejstvo i čini da se, dok ga radite, opustite i zaboravite na dnevne brige, što je u ovom momentu svima više nego potrebno.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje , kroz edukativno – kreativni i relaksirajući pristup.

Sledeća besplatna eko radionica pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“ biće održana u utorak 29. decembra. 2020. od 18-20 sati u „Klubu 503“, Bul. kralja Aleksandra br. 503. Za sve učesnike radionica je obezbeđen radioničarski materijal, zaštitne maske i osveženje.- poručuju organizatorke Biljana i Bojana.


eko radionica čuvari zanata udruženje zec održana

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik