Akademija Oxford

Nova eko radionica udruženja „Zvezdarski ekološki centar” – ZEC i „Čuvari zanata”održana je na temu „Ekološke aktivnosti iz ugla mladih i dece “ koja će biti aktuelna tokom novembra meseca.

Održana Nova Eko Radionica Udruženja ZEC i „Čuvari zanata” na Zvezdari

Na radionici  se razgovaralo o važnim  (eko) danima u novembarskom eko kalendaru  i, s obzirom da je 17. novembar Dan ekoloških pokreta, a 20. novembar Svetski dan deteta, dogovoreno je da  ovaj mesec bude posvećen eko aktivizmu, zelenim idejama i promenama koje treba da budu uvedene kada su zdrave navike u pitanju, ali iz ugla potreba mladih i dece. Deca (mladi) su preuzela inicijativu i organizovala eko kreativnu radionicu.

Koristeći kombinovanu tehniku za rad od odbačenog papira, starih lakova za nokte, i svega onoga što bi možda bilo bačeno u otpad, nastali su origanalni radovi – asemblaži i ornamenti. Kao i druge vrste kreativnog rada i ovaj ima „antisres“ dejstvo i čini da se, dok ga radite, opustite i zaboravite na dnevne brige.

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja i odbrane životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje, kroz edukativno – kreativni i relaksirajući  pristup.

Sledeća besplatna eko radionica pod nazivom „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“ biće održana u četvrtak 12.novembra.2020. od 18-20 sati u „Klubu 503“, Bul. kralja Aleksandra br. 503. Za sve učesnike radionica je obezbeđen radioničarski materijal, zaštitne maske i osveženje.- poručuju organizatorke Biljana i Bojana.


zvezdara opština zvezdara eko radionica čuvari zanata udruženje zec

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik