Akademija Oxford

U Biblioteci „Branko Miljković“, Bulevar kralja Aleksandra 298, postavljena je treća po redu izložba polaznika Kreatopolis art studija koju posetioci mogu da pogledaju do 15.1.2021. godine.

Nova izložba u Biblioteci „Branko Miljković” na Zvezdari

Blizu trideset izrazito talentovanih učenika, uzrasta od predškolskog pa do gimnazijskog, učinili su da ova novogodišnja izložba bude pravi mali praznik za oči. NJihova mentorka i akademska slikarka Jana Rastegorac Vukomanović i ovoga puta našla se u ulozi kustosa.

Fokus izložbe je na portretima, kao i na radovima koji su inspirisani istorijom umetnosti, ali i klasičnim likovnim temama – pejzažima, mrtvom prirodom, životinjama. Zastupljen je širok spektar tehnika – mogu se videti crteži olovkom, ugljem, pastelima, akvareli i slike akrilikom na dasci i kartonu, makete građevina inspirisane antičkom arhitekturom, figurice od gline, kao i oslikani komadi tekstila.

Tako je načinjen presek rada ovog umetničkog studija, ne bi li i publika mogla da uživa u plodovima kreativnosti mladih polaznika. Oni ni u otežavajućim i istovremeno izazovnim okolnostima nisu odustali od negovanja svog likovnog izraza – jednog od najvećih darova koji dete i njegovi roditelji mogu da dobiju.

Izložbu je moguće posetiti uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.


izložba branko miljković biblioteka branko miljković biblioteka

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik