Akademija Oxford

U Biblioteci „Branko Miljković“, Bulevar kralja Aleksandra 298, postavljena je treća po redu izložba polaznika Kreatopolis art studija koju posetioci mogu da pogledaju do 15.1.2021. godine.

Nova izložba u Biblioteci „Branko Miljković” na Zvezdari

Blizu trideset izrazito talentovanih učenika, uzrasta od predškolskog pa do gimnazijskog, učinili su da ova novogodišnja izložba bude pravi mali praznik za oči. NJihova mentorka i akademska slikarka Jana Rastegorac Vukomanović i ovoga puta našla se u ulozi kustosa.

Fokus izložbe je na portretima, kao i na radovima koji su inspirisani istorijom umetnosti, ali i klasičnim likovnim temama – pejzažima, mrtvom prirodom, životinjama. Zastupljen je širok spektar tehnika – mogu se videti crteži olovkom, ugljem, pastelima, akvareli i slike akrilikom na dasci i kartonu, makete građevina inspirisane antičkom arhitekturom, figurice od gline, kao i oslikani komadi tekstila.

Tako je načinjen presek rada ovog umetničkog studija, ne bi li i publika mogla da uživa u plodovima kreativnosti mladih polaznika. Oni ni u otežavajućim i istovremeno izazovnim okolnostima nisu odustali od negovanja svog likovnog izraza – jednog od najvećih darova koji dete i njegovi roditelji mogu da dobiju.

Izložbu je moguće posetiti uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.


izložba branko miljković biblioteka branko miljković biblioteka

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar