Akademija Oxford

Izložba crteža, instalacija i radova od porcelana autorke Željke Mićanović Miljković otvorena u je u četvrtak, 19. novembra u Galeriji 73.

Izložba Crteža, Instalacija i Radova od Porcelana Čudesni Gradovi od Porcelana na Čukarici

Izložbenu postavku koja nosi naziv „U potrazi za idealnim gradom: prozor u nadstvarnost“ čine radovi nastali u poslednje tri godine, a deo su autorkinog doktorskog umetničkog projekta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Željka Mićanović Miljković se godinama bavi gradovima, jer je sticajem raznih okolnosti živela u Tuzli, Beogradu, Maćerati, Rimu, Atini, Istanbulu, Ankari i Cirihu. “Ognjište” označava njen centralni rad, na kome se nalazi 8 velikih tanjira koji prikazuju 8 gradova.

Radeći na ovoj izložbi, koristila se različitim medijima: crtežom, grafikom, porcelanom i video artom, koje prate dve umetničke knjige sa temom „Skupljači mjesečine“.

Željka Mićanović Miljković rođena je u Tuzli, a nakon Beograda, u kome je završila gimnaziju, studije je nastavila u Maćerati - Italija, gde je 2008. diplomirala na Akademiji lepih umetnosti, na katedri Umetničke grafike. 2009. godine, u Rimu je završila Master studije na Evropskom institutu za dizajn, na odseku Show Stylist. Od 2010. godine vodi umetnički atelje Prozor koji sada postoji virtuelno, a paralelno s njim razvija i brend ŽeM, kome je akcenat na objektima primenjene umetnosti.

Redovni je član ULUPUDS-a od 2009. godine. Na završnoj je godini doktorskih studija na FTN-a u Novom Sadu, odsek Scenski dizajn. Izlaže u zemlji i inostranstvu.

Izložba će trajati do 1. decembra 2020. g, a svi posetioci se mole da poštuju mere zaštite u skladu sa zvaničnim preporukama. Nošenje maski je obavezno.

Tokom trajanja izložbe biće organizovano stručno vođenje kroz izložbu, koje će biti emitovano putem live streama na FB stranici Galerije`73.


crteži izložba radovi od porcelana

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik