Akademija Oxford

Tradicionalno kolektivna izložba 33. Čukarički likovni salon otvorena je u četvrtak 17. decembra u Galeriji `73 i trajaće do 12. januara 2021. godine.

 Otvoren 33. Čukarički Likovni Salon u Galeriji 73 na Čukarici

Tokom trajanja izložbe posetioci će imati priliku da pogledaju radove dvadesetosam  umetnika različitih umetničkih senzibiliteta i poetika.

O koncepciji Salona odlučuje Umetnički savet galerije u sastavu (profesori  Slavoljub Caja Radojčić, Radomir Knežević, Tijana Fišić,  LJiljana Stojanović i Jasmina Novaković, istoričarka umetnosti). Namera organizatora ove izložbe jeste da okupi autore dobre reputacije na beogradskoj likovnoj sceni.

 “Uprkos okolnostima kroz koje prolazi društvo, samim tim i kultura, Galerija `73 može da se pohvali  ovogodišnjim izborom umetnika koji su se u ovom vremenu odazvali na poziv Saveta galerije da učestvuju na ovogodišnjem Salonu“, navela je  direktorka galerije, Mirela Pudar. Ona ističe da će i u narednoj godini biti prezentovani kvalitetni programi.  „Ulazimo u  godinu prepunu izazova, koji su nam doneli novu formu funkcionisanja institucije.  Noviteti su da će  programi biti emitovani  putem digitalnih platformi, koji su se pokazali efikasnim u ovoj godini. Naš cilj je da kultura bude dostupna svim građanima“, istakla je Mirela Pudar.”

Izložba 33. Čukarički likovni salon trajaće mesec dana, do 12. januara 2021. godine.

Ulaz za sve programe je besplatan zahvaljujući podršci Gradske opštine Čukarica.


galerija 73 otvoren čukarički salon likovni salon

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik