Akademija Oxford

Sinoć su u Galeriji 73 dodeljene Zahvalnice i Nagrade "Dimitrije Mitrinović" koje je dodelila zaslužnima pojedincima i institucijama Fondacija "ARS LONGA" iz Beograda.

Dodela Nagrade Fondacije „Ars Longa“ u Galeriji `73

Osnivač i predsednik Fondacije, Zoran Bognar, je sa svojim saradnicima upriličio ovu svečanost na kojoj su za svoj izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti Zahvalnice dobili: Galerija 73, Marko Zekić, Aleksandar Nikolić, Božica Velousis, Snežana i Viktor Gostinac, Mira Panić Jović, Vladimir Đukić, Antonina Tea Sala, Slobodan Živković i Dragan Vučelić.

Ovogodišnji laureati nagrade "DIMITRIJE MITRINOVIĆ" su: Vladimir Kopicl i Predrag Miki Manojlović.

Pored predsednika Fondacije Zorana Bognara nagrade je uručio Nemanja Veljović Subrosa, sekretar Fondacije "ARS LONGA".

U ime domaćina nagrađene i prisutne goste je pozdravila gopođa Mirela Pudar, direktorka Galerije 73, u kojoj se ovaj događaj realizuje punih sedamnaest godina.

Posebno nadahnutim govorom sa rečima zahvalnosti nagrađenima, a sa posebnim osvrtom na rad i karijeru Predraga Mikija Manojlovića, prisutnima se obratio Đorđe Kadijević, jedan od osnivača Galerije 73, istoričar umetnosti, likovni kritičar i reditelj.

U muzičkom delu programa prisutnima se predstavila Antonina Tea Sala koja je na klaviru izvela nekoliko kompozicija Frederika Šopena.


galerija 73 fondacija ars long dodela nagrada

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik