Akademija Oxford

Izložba slika Radovana Jandrića, redovnog profesora Akademije likovnih umetnosti u Novom Sadu u penziji, otvorena je četvrtak 15. oktobra u Galeriji `73.

Izložba slika Radovana Jandrića u Galeriji `73

 Izložbenu postavku koju čini petnaest slika velikih formata rađenih tehnikom ulje na platnu, svečano je otvorila Mirela Pudar, direktorka Galerije `73, a prisutnim gostima i ljubiteljima umetnosti obratio se i sam autor koji je istakao svoje zadovoljstvo što posle sedam godina ima priliku da se ponovo predstavi beogradskoj publici, ovog puta slikama „izmaštane stvarnosti, sećanja i zaborava“, koje su nastale u poslednjih deset godina.

Radovan Jandrić rođen je 1954. god. u Obrovcu. Završio ALU u Zagrebu 1980. god. u klasi prof. Ante Kuduza. Završio poslediplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Marka Krsmanovića. Redovan profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, katedra grafike, u penziji. Učestvovao na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Izložba će trajati do 3. novembra 2020. g, a svi posetioci se mole da poštuju mere zaštite u skladu sa zvaničnim preporukama. Nošenje maski je obavezno.


opština čukarica čukarica galerija 73 izložba slika radovan jandrić

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik