Akademija Oxford

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, Bulevar kralja Aleksandra 395, održana je nova kreativna radionica koja promoviše biblioterapiju i lekoviitost knjiga...

Održana Radionica „Knjiga kao Lek“

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, Bulevar kralja Aleksandra 395, održana je nova kreativna radionica koja promoviše biblioterapiju i lekoviitost knjiga, koju ne smemo da zaboravimo, posebno u uslovima života i ograničenjima koje nameće kovid epidemija.

Nastavljajući radionice pod nazivom „Knjiga kao lek“, profesorka i pesnikinja  Milena Isailović, volonterka Servisa,  predstavila je i preporučila knjigu „100 senki nad Beogradom“ Aleksandra Diklića.

Uvodeći prisutne u sadržaj radionice, Milena je naglasila da je sazdano od činjenica i mitova, naučne građe i anegdota nastalo izuzetno zanimljivo, originalno i inspirativno delo. Čita se u dahu, a može i na kašičicu kao leksikon, letopis ili posthumni razgovori, naglasila je Isailović. Čitalac više nikada neće hodati na isti način ulicama Beograda, jer će imati svest o njegovoj drevnosti, svetosti i duhu koji je nekad radoznao, nekad prkosan a nekad šeretski. Ova knjiga nije samo lek, već nekad i povod i razlog da Beograd više volimo a onaj ko još nije- zavoli ga.

Kako je na radionici rečeno važno je, pre svega,  da negujemo kulturu čitanja i pamćenja, druženja i razmene ideja i dobre energije. Radionica je održana u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama i, prema komentarima prisutnih, bila je privilegija prisustvovati radionici o ovoj knjizi koja će sigurno biti ponovljena za veći broj prisutnih kada epidemiološka situacija to bude dozvolila.


održana radionica knjiga kao lek

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar