Akademija Oxford

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, Bulevar kralja Aleksandra 395, održana je nova kreativna radionica koja promoviše biblioterapiju i lekoviitost knjiga...

Održana Radionica „Knjiga kao Lek“

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, Bulevar kralja Aleksandra 395, održana je nova kreativna radionica koja promoviše biblioterapiju i lekoviitost knjiga, koju ne smemo da zaboravimo, posebno u uslovima života i ograničenjima koje nameće kovid epidemija.

Nastavljajući radionice pod nazivom „Knjiga kao lek“, profesorka i pesnikinja  Milena Isailović, volonterka Servisa,  predstavila je i preporučila knjigu „100 senki nad Beogradom“ Aleksandra Diklića.

Uvodeći prisutne u sadržaj radionice, Milena je naglasila da je sazdano od činjenica i mitova, naučne građe i anegdota nastalo izuzetno zanimljivo, originalno i inspirativno delo. Čita se u dahu, a može i na kašičicu kao leksikon, letopis ili posthumni razgovori, naglasila je Isailović. Čitalac više nikada neće hodati na isti način ulicama Beograda, jer će imati svest o njegovoj drevnosti, svetosti i duhu koji je nekad radoznao, nekad prkosan a nekad šeretski. Ova knjiga nije samo lek, već nekad i povod i razlog da Beograd više volimo a onaj ko još nije- zavoli ga.

Kako je na radionici rečeno važno je, pre svega,  da negujemo kulturu čitanja i pamćenja, druženja i razmene ideja i dobre energije. Radionica je održana u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama i, prema komentarima prisutnih, bila je privilegija prisustvovati radionici o ovoj knjizi koja će sigurno biti ponovljena za veći broj prisutnih kada epidemiološka situacija to bude dozvolila.


održana radionica knjiga kao lek

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik