Akademija Oxford

Dan Geodetske tehničke škole, koja je počela sa radom pre 96 godina, obeležava se 15. oktobra. Učenici i zaposleni škole su povodom Dana škole pripremili virtuelnu predstavu koja se može pogledati na linku ispod teksta

 Dan Geodetske Tehničke Škole na Zvezdari

Prema navodima sa sajta škole, još davne 1924. godine, formiran je geodetski odsek Srednje tehničke škole u Beogradu. Samostalna Geodetska tehnička škola osnovana je 1947. godine, a od 1957. godine nalazi na istoj adresi – Milana Rakića 42. U školi je odnegovano više od 7700 mladih stručnjaka, od kojih su mnogi nastavili dalje školovanje i aktivno učestvovali u razvijanju naše zajednice.

U školi se, pored osnovnog školskog plana i programa, realizuju i brojne vannastavne aktivnosti.

Geodetska trehnička škola obrazuje geodetske tehničare, geometre, u okviru četvorogodišnjeg školovanja. Škola obrazuje profesionalni kadar za potrebe Republičkog geodetskog zavoda, geodetskih i građevinskih firmi, kao i za nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama. Geodetski tehničar posluje u delokrugu rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, premera prostora, utvrđivanja međa i utvrđivanje svojine i vlasništva nad zemljišnim parcelama i nekretninama. Geodeta izrađuje geodetske karte ili planove za potrebe projektovanja puteva, železnica, hidrograđevinskih objekata, ili za uređenje naselja. U savremenom društvu nalazi svoju adekvatnu primenu u mnogim delatnostima.

Učenicima i zaposlenima čestitamo Dan škole i želimo mnogo uspeha u daljem radu.


zvezdara opština zvezdara geodetska tehnička škola

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik