Akademija Oxford

Povodom Međunarodne nedelje solidarnosti sa osobama sa invaliditetom, koja se obeležava u poslednjoj nedelji oktobra, Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom Gradske opštine Zvezdara je u Mesnoj zajednici „Bulbuder“, Dimitrija Tucovića 83, realizovala program pod nazivom „Jači napred“.

Obeležena Nedelja Solidarnosti sa Osobama sa Invaliditetom 2020. na Zvezdari

Prisutne učesnike  u ime GO Zvezdara pozdravio je član opštinskog Veća Miroslav Marinović, koji je preneo pozdrave predsednika GO Zvezdara Vladana Jeremića i ukazao da je  GO Zvezdara jedna od gradskih opština koja na različite načine pruža pomoć osobama sa invaliditetom i prva od opština u Beogradu koja je osnovala Kancelariju za pomoć osobama sa invaliditetom.

U saradnji sa Udruženjem za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom i Volonterskim servisom Zvezdare, Kancelarija je organizovala fokus grupu, čiji je cilj da okupi predstavnike osoba sa invaliditetom, roditelje/staratelje i predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom, kako bi zajedno definisali preporuke i naučene lekcije iz „doba korone“.

Budući da je epidemija izazvana virusom Covid 19 već više meseci naša realnost, kao i da je oktobar Mesec mentalnog zdravlja, ovim događajem GO Zvezdara želi da ukaže na potrebe osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, kao jedne od najranjivijih grupa, kao i da pošalje poruku koliko je solidarnost sa najugroženijima potrebna i koliko im ona znači i da skrene pažnju javnosti na važnost brige za naše mentalno zdravlje- posebno u vremenima zdravstvene i socijalne krize. Naglasak je bio na tome šta su bili najveći izazovi, a šta sistemi podrške koje u narednim mesecima treba razvijati i učiniti što dostupnijim osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.

Fokus grupu je vodila Jelena Vulić, psiholog i psihoterapeut, a za sve učesnike  Volonterski servis Zvezdare sa svojim volonterkama obezbedio je prigodne poklone.

Preporuke dobijene na ovom skupu biće prosleđene zainteresovanim pojedincima i porodicama a savetodavni rad stručnjaka Kancelarije biće intenziviran i u narednom periodu putem telefona 7822-547, jer su za tom vrstom podrške sugrađani već iskazali potrebu.

Skup je održan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.


obeležavanje zvezdara opština zvezdara nedelja solidarnosti osobe sa invaliditetom

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik