Akademija Oxford

Svečanom akademijom održanom u „Pan teatru”, kojoj su prisustvovali predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, zamenik predsednika GO Zvezdara Dragana Đurić, predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror, sa rukovodstvom Opštine, kao i gosti: predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i direktori opštinskih i gradskih ustanova i preduzeća, obeležen je Dan opštine Zvezdara i 76 godina od oslobođenja Zvezdare u Drugom svetskom ratu-16. oktobar.

Obeležen Dan Opštine Zvezdara  16. Oktobar

U ime Gradske opštine Zvezdara prisutne je pozdravio Vladan Jeremić koji je rekao da mu to pričinjava posebnu čast,  istakavši da je zvezdarsko rukovodstvo složno jer postoji želja za razvojem i prosperitetnom budućnošću naše opštine, a to planovima i projektima koje Opština ima daje posebnu snagu. Tu energiju razvoja i napretka je prepoznao i Grad Beograd kao najznačajniji partner Opštine, pa će zahvaljujući važnim projektima već sledeće godine postojati uslovi da Zvezdara bude još uređenija na zadovoljstvo svojih stanovnika. „Svakodnevnim naporima nastojimo da Zvezdara ostane opština sa dobrim i gostoljubivim ljudima.Da i  u mnogim narednim godinama bude opština koja beleži pozitivan prirodni priraštaj, opština koja poštuje prošla, a predano radi na stvaranju kvalitetnijih uslova za buduća vremena svih onih koji će živeti i stvarati na našoj Zvezdari...I da svi zajedno snove pretvorimo u stvarnost....”-rekao je Vladan Jeremić.

U programu Svečane akademije učestvovali su polaznici dramskog studija pozorišta „Pan teatar“,učenici OMŠ „Vladimir Đorđević“i operska pevačica Sandra Prodanović Maslarević, solista opere Narodnog pozorišta

U toku dana, povodom obeležavanja Dana opštine održano je više događaja koji su trebali da podsete da je ovo i dan kojim se obeležava 76 godina oslobođenja Zvezdare u Drugom svetskom ratu, pa je predsednik GO Zvezdara, sa funkcionerima Opštine primio delegacuju SUBNOR-a, nakon čega je položio vence na Spomenik učenicima palim u ratu 1941-1945. ispred Šeste beogradske gimnazije, na Spomenik borcima palim u Drugom svetskom ratu u Mirijevu i u Malom Mokrom Lugu na Spomen obeležje borcima palim za oslobađanje Beograda na teritoriji Malog Mokrog Luga.

Dodela novčane pomoći deci bez roditeljskog staranja iz fonda Zadužbine ,,Dr Jelisaveta i Dr Ivan Šegović" održana je  u Sali za venčanja Gradske opštine Zvezdara, a tom prilikom članovi opštinskog rukovodstva su uručuli novčanu pomoć u visini od po 16.400,00 dinara za sedamnaestoro dece  i mladih.

Zaposlenima u Upravi GO Zvezdara u toku dana svečano su uručene jubilarne nagrada za 10, 20, 30 i 35 godina rada.

Sve aktivnosti održane su uz pridržavanje mera propisanih za sprečavanje epidemije izazvane virusom kovid19 (ograničen broj prisutnih, nošenje zaštitnih maski, držanje rastojanja).


zvezdara opština zvezdara 16 oktobar dan opštine pan teatar

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik