Akademija Oxford

Svečanom akademijom, koja je održana u prepunoj sali Teatra „Vuk”, pred predstavnicima rukovodstva GO Zvezdara

Svečanom akademijom obeležen Dan opštine Zvezdara

Svečanom akademijom, koja je održana u prepunoj sali Teatra „Vuk”, pred predstavnicima rukovodstva GO Zvezdara, gostima, učenicima zvezdarskih škola koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima, njihovim roditeljima i nastavnicima, obeležen je Dan opštine Zvezdara, 16. oktobar.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je u svom govoru istakao da možemo biti ponosni na ono što je u prethodnom periodu urađeno na Zvezdari, zbog čega i dalje važe reči Vladimira Velmar Jankovića „da je pogled sa Zvezdare najveličanstveniji”.

„U prethodnom periodu na Zvezdari je urađeno više igrališta za decu, podeljeno je više od 700 bebi paketa i više od 600 auto sedišta za decu, obezbeđene su nagrade za učenike generacije i bilbordi sa njihovim fotografijama su postavljeni na 10 lokacija, otvoren je Informacioni centar, asfaltirane mnoge ulice, u delovima Zvezdare je rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, Beograd bašta će biti javna zelena površina, sredstvima iz budžeta Opštine finansirani su radovi na uređenju fasade Policijske stanice, a 10 miliona dinara je predviđeno za sanaciju paviljona Astronomske opservatorije, izdvojena su sredstva za obnovu zvezdarskih crkava, a za 1650 đaka prvaka obezbeđeni su rančevi, više od 2000 najstarijih sugrađana je išlo na besplatne izlete, kroz opštinski projekat sufinansiranja stambenih zajednica više od 100 zgrada je dobilo nova ulazna vrata i poštanske sandučiće, u ulici Milana Rakića postavljen je prvi solarni panel za domaćinstvo, a značajna budžetska sredstva izdvojena su za realizaciju programa iz oblasti sporta, kulture i socijalne zaštite, a danas je otvorena i opštinska Kancelarija za mlade.
Investicije koje će u značajnoj meri poboljšati kvalitet života Zvezdaraca je nastavak gasifikacije kojom će na Zvezdari biti izgrađeno 134 kilometra gasovodne mreže, pri čemu će više od 4000 zvezdarskih domaćinstava biti gasifikovano, kao i to što na Zvezdari niče i novi sportski hram Sportskog društva „Radnički”, najstarijeg i najtrofejnijeg sportskog društva u našoj zemlji. Samo ove dve investicije vredne su skoro 30 miliona evra, a građane Zvezdare očekuje i proširenje Bulevara kralja Aleksandra, završetak Mokroluškog kolektora, izgradnja vrtića i škola”-rekao je Jeremić i istakao da je to razlog zašto Zvezdaru nosimo u srcu i ponosni smo na nju.

Ovom prilikom je pročitan i telegram gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koji je Vladanu Jeremiću i građanima Zvezdare čestitao Dan opštine, sa željom da ovaj dan protekne svečano u jedinstvu i radosti, u blagostanju sa prijateljima i gostima.

Svečanoj akademiji prisustvovali su , kao najvažniji gosti, učenici osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima. Zvezdarski đaci osvojili su ukupno 146 pojedinačnih i 56 ekipnih nagrada, a nagrade su obezbeđene i za njihove nastavnike/mentore, za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno više od 3 miliona dinara

Ovom prilikom dodeljena su i priznanja zaslužnim građanima koja je uručio Vladan Jeremić.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su dečji hor „Slavujčići” i sestre Gobović, Bogdan Galić, KUD „Sveti Sava” i Plesna škola „Aurora”.

U sklopu obeležavanja Dana opštine, Vladan Jeremić, sa saradnicima, je u Opštini primio delegaciju SUBNOR, a predstavnici rukovodstva Opštine su u toku dana položili  vence na spomenik poginulim učenicima kod Šeste beogradske gimnazije.


dan opštine zvezdara svečana akademija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik