Akademija Oxford

Gradska opština Zvezdara je obeležila svoju slavu Sretenje Gospodnje obredom rezanja slavskog kolača, darivanjem prvorođene bebe na Sretenje u porodilištu KBC „Zvezdara”...

Obeležena slava GO Zvezdara Sretenje Gospodnje

Gradska opština Zvezdara je obeležila svoju slavu Sretenje Gospodnje obredom rezanja slavskog kolača, darivanjem prvorođene bebe na Sretenje u porodilištu KBC „Zvezdara” i svečanom dodelom novčanih nagrada  učenicima sa Zvezdare koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, zamenik predsednika Dragana Đurić, predsednik zvezdarske Skupštine Aleksandar Eror i član opštinskog Veća Dušan Ignjatović posetili su porodilište KBC „Zvezdara” i uručili poklon-zlatnik za Dimitrija Radojičića, od majke Nataše i oca Miloša,-prvorođenu bebu na Sretenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Poklon za malog Dimitrija, koji je na rođenju bio težak 3200 grama i dug 51 centimetar je zbog epidemioloških mera  uručen načelnici dr Vesni Stojanović.

Nakon ovoga, u Svečanoj sali GO Zvezdara je održan obred rezanja slavskog kolača uz sasluženje sveštenika iz Hrama Svetog Nikole kojem je prisustvovalo rukovodstvo Opštine, a potom je održana svečanost povodom dodele novčanih nagrada učenicima koji su osvojili prvu, drugu i/ili treću nagradu na republičkim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini. Nagrade su uručili predsednik i zamenik predsednika GO Zvezdara Vladan Jeremić i Dragana Đurić i predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror.

Svečanost su svojim nastupom ulepšali učenici Osnovne muzičke škole „Vladiimr Đorđević”.

Povodom opštinske slave Sretenja Gospodnjeg predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić je čestitao slavu prisutnima i rekao da opština Zvezdara obeležava svoju slavu na praznik koji sa jedne strane svedoči o dugoj istoriji srpske državnosti, a sa druge strane je okrenut ka budućnosti i izgradnji još modernijeg društva.

„Zbog toga je iz budžeta GO Zvezdara izdvojeno 207.000,00 dinara za nagrađivanje 10 učenika  koji su osvojili prvu, drugu i/ili treću nagradu na republičkim takmičenjima koja se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u školskoj 2019/2020. godini, kao i za 9 njihovih nastavnika –mentora kao znak da je za Zvezdaru važno da ima ovakve mlade generacije  koje će doprineti još većem razvoju Zvezdare, Beograda i Srbije”-rekao je Vladan Jeremić i poželeo da narednih godina nagrađenih učenika bude i više, a Opština će obezbediti sredstva za nagrade.


obeležavanje slave sretenje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik