Akademija Oxford

Završnica nagradnog konkursa za učenike zvezdarskih osnovnih škola pod nazivom: „Tipuj na znanje, zdravlje je u igri”, koji je povodom novogodišnjih i božićnih praznika organizovalo udruženje „Svi na vagu” u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, održana je na trgu ispred zgrade Opštine dodelom nagrada najuspešnijim učesnicima

Završen nagradni konkurs za učenike zvezdarskih osnovnih škola podelom nagrada na trgu ispred Opštine

Okupljene učenike zvezdarskih osnovnih škola pozdravili su predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i nutricionista Milka Raičević, osnivač udruženja „Svi na vagu”, koji su sa prisutnim učenicima zvezdarskih osnovnih škola i predstavnicima rukovodstva GO Zvezdara okitili jelku sponzorskim kuglama i  porukama koje su Udruženju slali učenici zvezdarskih osnovnih škola na temu zdravlja, zdrave ishrane i zdravih navika. Jelku koja je postavljena na trgu ispred zgrade GO Zvezdara i koja je okićena porukama i sponzorskim kuglama donirao je preduzetnik Bata Hreljac.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić je zahvalio učenicima i nastavnicima zvezdarskih osnovnih škola na pokazanom interesovanju i učešću na konkursu i rekao da je ovaj konkurs pokazao da učenici i nižih razreda osnovnih škola imaju znanje o pravilnom održavanju zdravlja i negovanju zdravih životnih navika. On je rekao da će Gradska opština Zvezdara nastaviti da pomaže realizaciju ovakvih i sličnih programa, a posebno onih koji su namenjeni učenicima zvezdarskih škola.

Nutricionista Milka Raičević, osnivač udruženja Svi na vagu je rekla da su nas ova i prethodna godina, zbog pandemije izazvane virusom kovid 19, naučila da o zdravlju i zdravim životnim navikama svi treba da vodimo brigu. Zbog toga je važno da se najmlađi što ranije edukuju o tome. Udruženje Svi na vagu ovome poklanja veliku pažnju i ima više programa koji su namenjeni deci, ali i starijima.

Najuspešnija je na konkursu bila Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić” čiji su učenici poslali najviše poruka, a nagrade je dobio 21 učenik zvezdarskih osnovnih škola: Tara i Vuk Filipović,  Iskra Pavlica, Lena Koković, Dušan Vukašinović, Sofija Šaletić, Katarina Bera, Miona Miljković, Nađa Nikolić, Strahinja Baćić, Iva Tomić, Ognjen Ranđelović, Ena Todić, Filip Lepojević, Nikolina Mitić, Jelisaveta Danilović, Lazar Popović, Tea i Una Koeschall, Teodora Krnetić, Lola Popović, Mihailo Kolarov i Danica Vasić.

Učenici su nagrađeni paketićima zdravih proizvoda „Da slatko bude zdravije”i kalendarima, a Bata Hreljac je obezbedio da se svi nagrađeni učenici zaslade parčetom torte. Škole čiji učenici su poslali najviše poruka će biti nagrađene aparatima za merenje šećera u krvi i drugim.

Poklone za učesnike i škole su obezbedili sponzori: Aleksandrija, Granom, Salvus International, apoteke Sensa, Dr Max, Asocijacija „Žena plus” koja je aparate za merenje glikemije namenila OMŠ „Vladimir Đorđević”  i Volonterskom servisu Zvezdara i gospođa Božica Velousis koja će dezinfekciona sredstva pokloniti svim zvezdarskim školama i ustanovama kulture.


trg nagradni konkurs učenici osnovne škole podela nagrada

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik