Akademija Oxford

Na konferenciji pod nazivom ,,Pomoć – podrška zapošljavanju osoba sa invaliditetom“, održanoj uz podršku opštine Zvezdara a u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom...

U Opštini Zvezdara Održana Konferencija o Zapošljavanju Osoba sa Invaliditetom

Na konferenciji pod nazivom ,,Pomoć – podrška  zapošljavanju osoba sa invaliditetom“, održanoj uz podršku opštine Zvezdara a u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom  Beograd predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić je istakao da opština Zvezdara, u okviru vođenja socijalne politike, posebnu pažnju pridaje saradnji, pomoći i podršci organizacijama osoba sa invaliditetom i realizaciji nekih od njihovih programa.

„Ako znamo da u našoj zemlji ima više od 800.000 osoba sa nekim oblikom invaliditeta i da je visoka stopa njihove nezaposlenosti, pravi uspeh je tek kada neke od tih osoba dobiju posao”- rekao je Vladan Jeremić i zaključio da se nada da će ova konferencija po tom pitanju imati vidljive rezultate.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom  Beograd Gordana Pušara je rekla da ovaj program služi da poslodavci saznaju koje subvencije mogu da ostvare ako zaposle osobe sa invaliditetom kao i da shvate da su osobe sa invaliditetom radno sposobne i da mogu da rade u skladu sa svojim mogućnostima i obrazovanjem.

Načelnik Odeljenja za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom NSZ Biljana Jelenković Paspalj upoznala je prisutne  sa merama podrške NSZ nezaposlenim osobama sa invaliditetom i poslodavcima koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom kao i sa javnim pozivima/konkursima za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja.

Na konferenciji je dogovoreno da dve osobe sa invaliditeom, članovi Udruženja, dobiju posao, kao i da se radi na povećanju vidljivosti osoba sa invaliditetom i boljoj povezanosti udruženja osoba sa invaliditetom sa poslodavcima i poslodavaca sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a sve u koordinaciji sa aktivnostima GO Zvezdara.

Konferenciji su prisustvovali zamenik predsednika GO Zvezdara Dragana Đurić i član opštinskog Veća Stanko Radovanović, direktor Centra za socijalno preduzetništvo Miodrag Pešić, osnivač Udruženja „Svi na vagu” Milka Raičević, predstavnici udruženja građana, poslodavaca i drugi.


zapošljavanje osoba sa invaliditetom održana konferencija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik