Akademija Oxford

Predstavnici kineskih privrednih asocijacija u Srbiji Qin Jinsheng, predsednik Udruženja privrednika grada Nantong u Srbiji i Zou Junyong, predsednik Asocijacije privrednika grada Lishui u Srbiji posetili su Gradsku opštinu Zvezdara ...

Predstavnici Kineskih Privrednih Asocijacija u Srbiji Posetili GO Zvezdara

gde su ih primili predsednik i zamenik  predsednika GO Zvezdara Vladan Jeremić i Dragana Đurić i član opštinskog Veća Dušan Ignjatović.

Na sastanku u Opštini razgovarano je o dosadašnjoj vrlo uspešnoj saradnji između kineskog grada Nantong i drugih kineskih gradova i GO Zvezdara, kao i o mogućnostima proširivanja saradnje, prvenstveno u oblastima obrazovanja i zdravstva.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je, u ime Opštine i svih njenih građana, zahvalio kineskim prijateljima na donaciji tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji kojom je GO Zvezdara dobila više od 50.000 zaštitnih maski.

„Ova donacija koja je dobijena zahvaljujući aktivnosti kineskih privrednih udruženja u Srbiji omogućila nam je da Opština obezbedi zaštitne maske osnovnim i srednjim školama i zdravstvenim ustanovama sa svoje teritorije. Na taj način prijatelji iz Kine su pomogli da, u vremenu kada su se zaštitne maske teško mogle nabaviti u potrebnim količinama,  neke od najugroženijih kategorija stanovništva sa Zvezdare budu snabdevene osnovnim sredstvom u borbi sa Korona virusom”-rekao je Vladan Jeremić.

Na kraju sastanka gosti su domaćinima poklonili knjige predsednika NR Kine Si Đinpinga, a predstavnicima grada Nantong upućen je novi poziv da posete Zvezdaru i Beograd i tako još više ojačaju postojeće prijateljstvo Zvezdare i Nantonga, kao i Srbije i Kine.


predstavnici kineskih privrednih asocijacija poseta

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik