Akademija Oxford

Za stanovnike Zvezdare svih generacija kojima je potrebna pomoć i podrška ili razgovor u uslovima izazvanim epidemijom virusa COVID19, Volonterski servis Zvezdare i Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom GO Zvezdara, organizuju psihosocijalnu podršku svakog četvrtka, od 19. novembra, putem Otvorenog savetovalište za pojedince i porodice.

Psihosocijalna Pomoć Putem Telefona za Pojedince i Porodice u Opštini Zvezdara

Svi kojima je potreban savet, podrška ili žele da zakažu individualni razgovor- mogu se obratiti od 10 do 14 sati na telefon 286 44 26  pored koga će dežurati Jelena Vulić, psiholog i terapeut.

Građani se za pomoć Savetovališta mogu obratiti i putem mejla na elektronsku adresu: volonterski.servis@zvezdara.org.rs.

Psihosocijalnu podršku putem telefona pružaće profesionalci-volonterke Jelena, Nataša (partnerski odnosi, porodice koje brinu o članu sa invaliditetom, roditeljski autoritet, depresija), Ljiljana (porodice koje neguju člana obolelog od demencije), Marija (pravno savetovanje) i Radmila (problemi seniora i njihovih porodica).

Na ovaj način Savetovalište za pojedince i porodice Volonterskog servisa Zvezdare Gradske opštine Zvezdara i Kancelarija za pomoć osobama sa invaliditetom nastoje da pomognu zainteresovanim sugrađanima da sa što manje posledica prebrode vreme vanredne situacije koja sa sobom nosi izolaciju, strah, neizvesnost, dokolicu, usamljenost i depresiju. Predviđeno je i pravno savetovanje iz oblasti socijalnih prava.

Besplatna i stručna psihosocijalna pomoć putem telefona namenjena je posebno starijim i sugrađanima sa invaliditetom, porodicama koje neguju nepokretne, dementne i dugoročno bolesne i nemoćne  članove,  roditeljima i porodicama sa partnerskim i problemima asocijalnog ponašanja, autoriteta i nasilja,  sa ciljem prevazilaženja negativnih posledica na mentalno zdravlje u vreme trajanja vanredne situacije.

 


zvezdara opština zvezdara psihosocijalna pomoć covid19

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik