Akademija Oxford

Kako širom sveta, tako i u našoj zemlji, od izbijanja epidemije korona virusa, zabeležen je porast prijavljenih slučajeva nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Psiho-Socijalna Podrška Ženama sa Iskustvom Nasilja u Porodici na Zvezdari

Ograničenje kretanja, izolacija, finansijska i egzistencijalna nesigurnost i drugi faktori doveli su do većeg rizika i uticali na povećan broj slučajeva nasilja nad ženama u okvirima sopstvenog doma. Izolacija od pozitivnih i podržavajućih veza sa socijalnom sredinom, otežan dolazak do informacija i usmerenost društva i institucija na borbu protiv pandemije, stvorili su uslove da se nasilje u porodici pojača i proširi.

Iz tog razloga Savetovalište za pojedince i porodice Volonterskog servisa Zvezdare će, u saradnji sa Komisijom za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, a povodom globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, u okviru svojih redovnih aktivnosti i programa, u narednom periodu pružati psiho-socijalnu podršku ženama koje imaju iskustvo nasilja u porodici, kao i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Žene sa iskustvom nasilja se mogu javiti na broj telefona 2864-426, svakog četvrtka, od 10 do 14 časova. NJihov poziv će biti upućen na stručnu savetnicu, koja će im pružiti adekvatnu psihološku podršku i informacije vezane za njihovu specifičnu situaciju.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara pridružuje obeležavanju globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ i, u saradnju sa Volonterskim servisom Zvezdare i drugim organizacijama i pojedincima, daje svoj doprinos u promovisanju ženskih, ljudskih prava i borbi protiv svih oblika nasilja i diskriminacije nad ženama.

 


zvezdara opština zvezdara nasilje nad ženama psiho socijalna podrška ženama nasilje u porodici

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik