Akademija Oxford

Kako bi podigli svest društva o značaju borbe protiv nasilja, Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara u saradnji sa pozorištem „Pan teatar“ u nedelju, 6.12.2020. u 20 sati će emitovati predstavu „Sama je tražila“ čija je tema nasilje nad ženama.

Predstava „Sama je tražila” povodom kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” na Zvezdari

Predstava je omnibus sastavljen od priča, monologa i ispovesti onih koji su umrli. Autori priča su dramski pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske. Pored ličnih iskustava, materijal korišćen kao inspiracija su i policijski izveštaji. Značajnu podršku u stvaranju predstave dala je i Vesna Stanojević iz Sigurne kuće. U predstavi igraju: Olivera Viktorović Đurašković, Branka Stojković, Maja Mitić, Bojana Đurašković, Tijana Janković.

Emitovanje predstave „Sama je tražila” je jedna od aktivnosti kojom Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine učestvuje u globalnoj svetskoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”. Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.


predstava nasilje nad ženama sama je tražila kampanja 16 dana aktivizma

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik