Akademija Oxford

„Karavan prirode”, manifestacija koja je realizovana uz podršku GO Zvezdare, a kojom je obeležena EU Zelena nedelja 2021, je svoju završnicu...

„Karavan Prirode“ Završen u Geodetskoj Tehničkoj Školi na Zvezdari

„Karavan prirode”, manifestacija koja je realizovana uz podršku GO Zvezdare, a kojom je obeležena EU Zelena nedelja 2021, je svoju završnicu, nakon OŠ „Desanka Maksimović” i Sedme beogradske gimnazije, imala u Geodetskoj tehničkoj školi.

Događaju su prisustvovao predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić sa saradnicima, članovi kolektiva saradničkih škola, predstavnici predškolske ustanove „Zvezdani gaj“, Udruženja „Partnerski za obrazovanje“ Beograd, nastavnici i učenici svih škola, učesnica u projektu.

Tokom programa učenici sve tri škole učesnice projekta predstavili su rezultate svojih istraživanja na temu zaštita zemljišta, vode i vazduha od zagađivanja.

Na kraju programa predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić je učesnicima projekta, učenicima i njihovim profesorima koji su radili na projektu, uručio zahvalnice i rekao da je Opština Zvezdara podržala ovaj projekat jer on kod učenika zvezdarskih škola budi svest o značaju ekologije i zaštite vode, vazduha i zemljišta od zagađivanja, a to treba da doprinese da svet u kome živimo bude zdraviji i lepši.

Učešćem u ovom projektu tri zvezdarske škole, OŠ „Desanka Maksimović”, Sedma beogradska gimnazija i Geodetsko tehnička škola koja je nosilac projekta, potvrdile su svoja nastojanja u očuvanju životne sredine, prevenciji zagađivanja prirode i razvoja ekološke svesti.

Poruka i deo kampanje Evropske komisije je konstruktivan i partnerski odnos svih uključenih segmenata lokalne društvene zajednice, koja je u ovom projektu rezultirala potvrdom da smo deo Evrope i da je obrazovanje jedan od prostora za sigurno obezbeđivanje nultog stepena zagađenja planete.


geodetska tehnička škola karavan prirode

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik