Akademija Oxford

Globalna kampanja, koja u ovom trenutku obuhvata partnerstvo više od 400 aktera širom Evrope, ima za cilj da dovede do razvoja svesti o zaštiti životne sredine i unapređenja zdravlja stanovništva.

„Karavan Prirode“ – Obeležavanje EU Zelene Nedelje na Zvezdari

Uz podršku Gradske opštine Zvezdara, tri zvezdarske škole: Osnovna škola „Desanka Maksimović“, Sedma beogradska gimnazija i nosilac projekta, Geodetska tehnička škola, u periodu između 31. maja i 4. juna 2021.osmislile su niz aktivnosti u okviru obeležavanja EU Zelene nedelje 2021, koja ima za cilj promociju nulte stope zagađenja životne sredine, za zdravije ljude i zdravu planetu Zemlju.

Sve tri zvezdarske škole uključene su u međunarodni program „Eko škole” koji je razvijen od strane Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini (FEE – Foundation for Environmental Education. www.fee.global), kao odgovor na potrebu da se mladi uključe u rešavanje problema u životnoj sredini. Eko škole predstavljaju mrežu obrazovno-vaspitnih institucija koje podstiču mlade ljude da se aktivno uključe u brigu o životnoj sredini. Inicijativa počinje u učionici, širi se na čitavu školu, pa podstiče promene u široj lokalnoj zajednici.

Grupe učenika pomenutih škola tokom maja rade na organizaciji aktivnosti o elementima prirode kojima je kampanja EU posvećena: vodi, vazduhu i zemljištu. Produkti njihovog rada biće predstavljeni u Zelenoj nedelji:

31.maja 2021. od 13 do 14 časova u OŠ „Desanka Maksimović“, Ustanička 246

-„Zaštita vode od zagađivanja”

    juna 2021. od 13 do 14 časova u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, Šejkina 2a

-„Zaštita vazduha od zagađivanja”

    juna 2021. od 13 do 14 časova u Geodetskoj tehničkoj školi, Milana Rakića 42

-„Zaštita zemljišta od zagađivanja”

Pored predavanja o pomenutim temama, učenici će svoja iskustva tokom istraživanja preneti svojim vršnjacima, roditeljima i zainteresovanim građanima, uz preporuku o načinima prevencije zagađenja vode, vazduha i zemljišta, kao krajnji rezultat projekta.


karavan prirode obeležavanje EU zelene nedelje

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik