Akademija Oxford

Gradska opština Zvezdara, u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu, organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika i matematike, kao deo podrške učenicima osmog razreda za polaganje završnog ispita u školskoj 2020/2021.

Pripremna Nastava za Učenike Završnog Razreda Osnovne Škole na Zvezdari

Pripremna nastava počinje 20. marta i trajaće do 20. juna 2021. godine.

U skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID19, časovi matematike i srpskog jezika će se održavati onlajn:

- subotom, od 12:00 do 14:00, časovi matematike
- nedeljom, od 12:00 do 14:00, časovi srpskog jezika i književnosti, po planu koji je u prilogu ovog teksta

Sa ciljem sveobuhvatne pripreme učenika osmih razreda koji pohađaju osnovne škole na Zvezdari, biće održano 11 dvočasa srpskog jezika i 11 dvočasa matematike. Jedan dvočas traje 120 minuta, a planom je predviđeno da učenici pređu gradivo viših razreda osnovne škole, obnove i unaprede stepen znanja, kao i da se kroz rešavanje zadataka osnovnog, srednjeg i naprednog nivoa pripreme za završni ispit. Sadržaj časova je usklađen sa programom koji je dat u zbirkama zadataka za pripremu učenika osmog razreda za završni ispit.

Časove srpskog jezika držaće Jadranka Milošević, profesorka srpskog jezika i književnosti, doktor nauka, koja je u svojoj profesionalnoj karijeri radila kao nastavnik i direktor škole, a časove matematike Marijana Milošević, profesorka matematike u Geodetsko tehničkoj školi, koja je za pedagoški rad sa mladima više puta nagrađivana.

Osnovne škole su dostavile spiskove zainteresovanih učenika i oni će mejlom biti obavešteni o početku realizacije nastave i biće im prosleđen link preko koga će pratiti nastavu. Učenici će moći da postavljaju pitanja u toku predavanja, imaće kratke testove u vezi sa pređenim gradivom, a časovi će se snimati i biće dostupni učenicima sve do polaganja završnog ispita.

Učenicima želimo uspešno pohađanje pripremne nastave i uspeh u daljem školovanju.


završni razredi osnovne škole pripremna nastava

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik