Akademija Oxford

Nastavljajući tradiciju obeležavanja važnih datuma za građane, Volonterski servis Zvezdare u saradnji sa Udruženjem “ Hleb života“ obeležio je Međunarodni dan starijih– preporuke “iz cipela seniora” seniorima u vreme epidemije.

U Volonterskom Servisu Zvezdare Obeležen Međunarodni dan Starijih

Događaju je u ime GO Zvezdara prisustvovala članica Veća GO Zvezdare Violeta Filip koja je prisutne pozdravila i prenela pozdrave predsednika GO Zvezdare Vladana Jeremića. Udruženju „Hleb života“ se zahvalila, kao i volonterima koji su uložili svoje iskustvo i slobodno vreme, u pružanju pomoći osobama kojima je to potrebno. Naglasila je da svaki period života ima svoje prednosti i mane, svi znamo koliko mladim osobama pubertet može da bude komplikovan i težak uprkos mladosti i snazi koju poseduju, a sa druge strane imamo starije ljude koji na jedan predivan način umeju da pokažu kako se sa mladalačkom energijom može krenuti u susret poznijim godinama.

Violeta Filip je istakla da je životno iskustvo koje nam stariji prenose jako važno, posebno za mlađe generacije koje zahvaljujući tome mogu da steknu nova znanja i vrline.

Posle obraćanja Violete Filip održana je fokus grupa koju je  vodila Jelena Vulić, psiholog i psihoterapeut i volonterka Servisa, sa učešćem 14 seniora koji su  podelili svoja pozitivna iskustva u vreme epidemije koja su doprinela da se osećaju manje usamljeno, uplašeno i dokono. Narednih dana ova iskustva, kao dobri primeri i preporuke, biće dostupna sugrađanima u štampanoj formi u Volonterskom servisu i na sajtu Opštine Zvezdara.

Posle završetka fokus grupe, usledilo je druženje uz osveženje i posluženje i pripovedanje Slavice Stuparušić, novinarke Politike i volonterke Volonterskog servisa sa jednog od novinarskih putovanja po Srbiji.

Učesnicima fokus grupe i angažovanim volonterima, uručeni su prigodni pokloni.


zvezdara opština zvezdara međunarodni dan starih volonterski servis

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik