Akademija Oxford

Volonterski servis Zvezdare program radionica u 2021.godini započeće u utorak 12.janura sa početkom u 11 časova organizovanjem radionice Urbani baštovani...

Radiionica Izrade Minijaturniih Bašti u Volonterskom Servisu Zvezdare

Volonterski servis Zvezdare program radionica u 2021.godini započeće u utorak 12.janura sa početkom u 11 časova organizovanjem radionice Urbani baštovani na kojoj će zainteresovani učesnici praviti minijaturne bašte od biljaka koje opstaju u zimskim uslovima, na terasama, baštama i krovovima.

Iako sada biljke „spavaju“ na radionici će zainteresovani sugrađani uz pomoć veštih radioničarki Zorice, Jasmine i  Marije, moći da naprave maštovite minijaturne bašte koje će poneti kao praznične poklone Volonterskog servisa Zvezdare. Ova radionica se realizuje skoro deset godina u okviru programa Urbani baštovani koja ima za cilj da približi žiteljima urbanih sredina značaj i lekovitost druženja sa biljkama, promoviše human odnos pojedinaca prema životnoj sredini i „zelenom svetu“. Cilj radionice je i da pokaže da svako od nas može da nauči da gaji biljke i da od svog životnog prostora napravi malu botaničku baštu u kojoj će uživati

Na radionici će učestvovati i Slavica Stuparušić, volonterka Servisa i novinarka „Politike”, inženjer hortikulture i autor knjige „Bašta u saksiji“. Slavica će, kao i obično,  zainteresovanima preneti preporuke za baštovanske aktivnosti u gradskim sredinama sa napomenom da one nikad ne koštaju mnogo ali zato mnogo vrede. U uslovima epidemije- izolacije, straha i neizvesnosti, bavljenje svetom biljaka u svojim dvorištima, terasama i prozorima posebno je lekovito i ima terapeutski značaj.

Zainteresovani sugrađani za radionicu se mogu prijaviti u  ponedeljak 11.januara od 10 do 14 časova na broj telefona 286 44 26 kao i  da, u skladu sa svojim mogućnostima, na radionicu ponesu svoj sadni i rasadni materijal kako bi radionica bila dobra prilika za darivanje, međusobno upoznavanje, razmenu i svojevrsno druženje zvezdarskih baštovana.

Nakon edukacije i radionica, za sve učesnike pripremljeni su pokloni- semenski materijal i napravljene minijaturne bašte. Radionica je besplatna a neophodan materijal je obezbedila Gradska opština Zvezdare.

Radionica se organizuje u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama.


volonterski servis radionica izrada minijaturnih bašti

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik