Akademija Oxford

Međunarodni Dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT), ustanovljen na nivou UN obeležen je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije

Učenice OŠ „Veljko Dugošević“ Pobednice Konkursa „Uhvati Ideju“

Međunarodni Dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT),  ustanovljen na nivou UN  obeležen je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i uz podršku Vlade Srbije i pokroviteljke premijerke Ane Brnabić, a tradicionalno takmičenje „Uhvati ideju“ po drugi put je održano onlajn.

Učenice OŠ „Veljko Dugošević“  Anđela Ristić i Sofija Šemsović sa Zvezdare plasirale su se na prvo mesto  sa idejom koju su predstavile u svom video radu.

Pet prvoplasiranih radova osvojilo je vredne nagrade koje su obezbedile kompanije A1 Srbija, Klett, Sćneider Electric i Generali osiguranje, a nagrade dobitnicama stižu poštom.

– Osim takmičenjem, Dan devojčica obeležavamo i kroz organizovanje niza virtuelnih događaja i okupljanja, na kojima učenice sedmih i osmih razreda osnovne škole imaju priliku da preko onlajn platformi posete firme u sektorima koji nisu tradicionalno ženski i kroz razgovore sa menadžerkama ili preduzetnicama steknu dodatna iskustva i znanja koja će im pomoći u izboru budućih zanimanja – rekla je predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, dodajući da je interesovanje devojčica bilo ogromno.

Cilj je da što više devojčica iz osnovnih škola širom Srbije upozna ugledne i uspešne žene koje su dobri uzori i koje će ih dodatno inspirisati da razmišljaju o IT zanimanjima i o preduzetništvu kao karijernoj opciji.

Po podacima sa sajta Međunarodne unije za telekomunikacije UN (ITU), Srbija je među vodećim zemljama Evrope u obeležavanju Dana devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama.


učenice osnovne škole oš veljko dugošević pobednice konkursa uhvati ideju

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar