Akademija Oxford

Međunarodni Dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT), ustanovljen na nivou UN obeležen je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije

Učenice OŠ „Veljko Dugošević“ Pobednice Konkursa „Uhvati Ideju“

Međunarodni Dan devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT),  ustanovljen na nivou UN  obeležen je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i uz podršku Vlade Srbije i pokroviteljke premijerke Ane Brnabić, a tradicionalno takmičenje „Uhvati ideju“ po drugi put je održano onlajn.

Učenice OŠ „Veljko Dugošević“  Anđela Ristić i Sofija Šemsović sa Zvezdare plasirale su se na prvo mesto  sa idejom koju su predstavile u svom video radu.

Pet prvoplasiranih radova osvojilo je vredne nagrade koje su obezbedile kompanije A1 Srbija, Klett, Sćneider Electric i Generali osiguranje, a nagrade dobitnicama stižu poštom.

– Osim takmičenjem, Dan devojčica obeležavamo i kroz organizovanje niza virtuelnih događaja i okupljanja, na kojima učenice sedmih i osmih razreda osnovne škole imaju priliku da preko onlajn platformi posete firme u sektorima koji nisu tradicionalno ženski i kroz razgovore sa menadžerkama ili preduzetnicama steknu dodatna iskustva i znanja koja će im pomoći u izboru budućih zanimanja – rekla je predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, dodajući da je interesovanje devojčica bilo ogromno.

Cilj je da što više devojčica iz osnovnih škola širom Srbije upozna ugledne i uspešne žene koje su dobri uzori i koje će ih dodatno inspirisati da razmišljaju o IT zanimanjima i o preduzetništvu kao karijernoj opciji.

Po podacima sa sajta Međunarodne unije za telekomunikacije UN (ITU), Srbija je među vodećim zemljama Evrope u obeležavanju Dana devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama.


učenice osnovne škole oš veljko dugošević pobednice konkursa uhvati ideju

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik