Akademija Oxford

U dvorištu galerije „Kabinet Ark“ održana je dodela nagrada najboljim književnim stvaraocima i njihovim nastavnicima mentorima.

Programi u okviru „Zvezdarijade”

Radica Smiljković, profesorka književnosti i novinarka, je pozdravila polaznike radionice kreativnog pisanja i učesnike konkursa za najlepšu kratku priču, pesmu i naslovnu stranu školskih novina. Istakla je da je na konkurs pristiglo preko 80 radova i da su mladi stvaraoci i ovog puta bili veoma kreativni i nadahnuti. Nagrađeno je 19 učesnika vrednosnim vaučerima „Delfi“ knjižare u ukupnoj vrednosti od 45.000,00 dinara, 4 učesnika su dobila knjige, kao i nastavnici mentori.

Predstojeći programi u okviru „Zvezdarijade”:

U četvrtak, 22. oktobra 2020. godine, će se organizovati susret sa učesnicima književnog stvaralaštva u poslednjih pet godina. Udruženje „Riznica reči“, organizatori književnog stvaralaštva u okviru Zvezdarijade, je objavilo zbirku književnih radova pod nazivom jedne od najlepših kratkih priča „Čarobni svici“. Mlade očekuje i susret sa našom poznatom književnicom Jasminkom Petrović.

U okviru muzičkog stvaralaštva, učesnici radionica pevanja i drugi mladi do 25 godina će moći da učestvuju na nagradnom takmičenju „Prvi glas Zvezdare“, u kategorijama „Rok i pop pesma“ i „Etno i klasika“. Uvažavajući preporuke epidemiologa i Tima za vanredne situacije, takmičenje će se obaviti onlajn. Učesnici će snimiti izvođenje pesme i audio-vizuelni snimak dostaviti stručnom žiriju. Tokom snimanja će imati stručnu podršku Dušana Dude Bezuhe, našeg poznatog gitariste i muzičkog producenta, i Jovane Avramović, master muzikologa. Snimanje će moći da obave samostalno ili u organizaciji Agencije za poslovne aktivnosti Jimny  Beograd. Do kraja godine će se organizovati i snimanje zajedničkog nastupa, preko jedne od onlajn platformi.

Radionice dokumentarnog filma su završene, dve učenice su dostavile svoje projekte i sačinjen je dokumentarni film o epidemiji. Uvođenje vanrednog stanja je donekle izmenilo način rada – umesto organizovanih radionica na kojima bi se polaznici Dokumentarnog filma upoznali sa procesom filmske montaže, Stevan Filipović, naš poznati filmski reditelj i profesor na Akademiji umetnosti, kreirao je tutorijal za polaznike radionica filma. U 30-minutnom materijalu približio je srednjoškolcima rad u programu za montažu Adobe Premiere Pro. Do 15. decembra će zvezdarski srednjoškolci moći da dostave svoje dokumentarne projekte, a onda će se organizovati njihova promocija i dodela nagrada. Mladima će stručnu i tehničku podršku pružati organizator aktivnosti – producentska kuća „Hipnopolis“ d.o.o.


zvezdara opština zvezdara zvezdarijada

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik