Akademija Oxford

Tradicionalnom konferencijom za novinare i izvlačenjem parova učesnika, koji su održani u sali Kulturnog centra “Čukarica”, najvaljen je predstojeći 29. Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2021“...

29. Zimski Fudbalski Turnir „Čukarica 2021“

Tradicionalnom konferencijom za novinare i izvlačenjem parova učesnika, koji su održani u sali Kulturnog centra “Čukarica”, najvaljen je predstojeći 29. Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2021“, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Sportske organizacije Čukarice. Tradicionalni turnir, koji uskoro puni tri decenije postojanja, održava se od 30. januara do 28. februara na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, uz učešće 16 ekipa, 10 sa Čukarice i 6 iz ostalih beogradskih opština.

Promoter ovogodišnjeg turnira je proslavljeni reprezantativac i golman Stevan Stojanović Dika.

Učešćem u takmičenju, ekipe će imati priliku da se pripreme za predstojeću prolećnu sezonu.

Na samom početku konferencije za novinare obratio se predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić koji je pozdravio prisutne izrazivši zadovoljstvo što je pred nama još jedan Zimski fudbalski turnir na Čukarici. Predsednik je rekao da je turnir nastao pre gotovo tri decenije sa ciljem da pomogne fudbalerima Čukarice i Beograda da se takmiče, prikažu dobar fudbal i istovremeno pripreme za predstojeću prolećnu sezonu.

“Ove godine, nažalost, takmičenje će nam proteći bez podrške publike sa tribina zbog celokupne epidemiološke situacije, ali će se mečevi uz maksimalno poštovanje propisanih mera održati, na veliko zadovoljstvo kako igrača, tako i svih poštovalaca dobrog fudbala“, rekao je predsednik Kolarić..

„Naravno, kao i ranijih godina, pa tako i ove, imamo veliku čast i zadovoljstvo da naši poznati fudbaleri, treneri i stručnjaci rado promovišu turnir, pa će tako ovoga puta naš promoter biti veliko fudbalsko ime, proslavljeni reprezentativac i golman Stevan Dika Stojanović. Čukarički zimski fudbalski turnir ima dugu tradiciju, koju zajedno održavamo i negujemo, i verujem da će i ove godine rezultatima i kvalitetnom igrom ostaviti utisak na sve“, rekao je predsednik zahvalivši se učesnicima, medijima, sportskim radnicima, sudijama i svima koji su učestvovali u pripremi turnira.

Naš poznati golman i reprezentativac Stevan Dika Stojanović, koji je čuvao gol Crvene zvezde u čak 50 mečeva, odbranivši i penal u Bariju i podigavši pehar šampiona Evrope, te branivši gol reprezentacije i na Olimpijskim igrama u Seulu, zahvalio se organizatorima što je u prilici da bude promoter tradicionalnog čukaričkog turnira i ovom prilikom poželeo još mnogo uspešnih godina i dobrih utakmica.

Direktor turnira Slaviša Šotra je najavio da će se tokom februara, subotom i nedeljom održavati utakmice u kojima će se sastati 16 ekipa i pozvao učesnike da igraju, kao i dosada, uz poštovanje fer i poštene borbe.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i legenda našeg fudbala Stanislav Karasi, kao i članovi Organizacionog odbora: direktor Sportske organizacije Čukarice Zoran Malović, pomoćnik predsednika opštine Petar Mandić, član IO FSS Miodrag Žuća Janković i generalni sekretar FSB Miroslav Stojanović.

Minutom ćutanja, prisutni su odali poštu nedavno preminulom Slobodanu Bobi Petroviću, predsedniku FK „Borac“ iz Ostružnice.

Nakon konferencije, predsednik Gradske opštine Srđan Kolarić i promoter turnira Stevan Dika Stojanović izvukli su parove koji će se sastati tokom takmičenja. U prvoj utakmici, koja se igra u subotu 29. januara, od 9 časova igraće ekipe FK „Zvezdara“ i FK „Lisović“.


čukarica 2021 zimski fudbalski turnir

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik