Akademija Oxford

Idejni tvorac Instituta za ženski sport i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković posetila je danas Sportski centar Žarkovo.

Marina Maljković Promovisala Ženski Sport u Sportskom Centru Žarkovo

U ovom sportskom centru devojčice osnovnoškolskog uzrasta već dve godine besplatno treniraju košarku u okviru “Pokreta za žensku košarku”, a ovom prilikom promovisan je i novi program treninga ritmičke gimnastike za devojčice.

Marina Maljković je zajedno sa gradskom sekretarkom za sport i omladinu Draganom Belojević i predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem posetila devojčice na treningu.

“Danas je Sveti Sava i s obzirom na to da Institut u prvi plan stavlja devojčice školskog uzrasta, želim svima da čestitam slavu. I za nas je danas slavski dan. Poruka koja je bitna za sve devojčice Srbije i one koje su krenule da se bave sportom, jeste da bude aktivne, da izađu van okvira, jer samo aktivan pojedinac može da dođe do velikih uspeha u životu”, rekla je Marina Maljković.

Selektorka Srbije poručila je devojčicama da se druže, da dolaze u što većem broju i da se što više bave sportom.

“Ovo je druga bitna lokacija u Beogradu. Počeli smo u Vizuri na Tošinom bunaru i bilo bi nam drago da uz razumevanje predsednika opštine Čukarica napravimo ovde ozbiljnu stanicu kada je ženski sport u pitanju, da ova ova hala zaživi i bude prepoznatljiva kada je ženski sport u pitanju”, rekla je Maljković i dodala da je interesovanje veliko i da Institut postoji u Požarevcu, Aranđelovcu, Kikindi, Ivanjici i Zrenjaninu.

“U ovoj situaciji zaista nije lako, ali je ovo pokazatelj koliko je devojčicama potreban sport. Uz veliku podršku Vlade Srbije, nudimo sve sportove. Devojčice mogu da biraju, imamo košarku, rukomet, streljaštvo, džudo, ritmičku gimnastiku, odbojku i atletiku”, navela je ona.

Maljković je sve devojčice iz Instituta, ali i svu decu, pozvala na trening ženske seniorske košarkaške reprezentacije 2. februara u Vizuri na Tošinom bunaru od 18 sati.

“Devojčice Srbije, bavite se sportom i budite zdrave”, zaključila je Maljković.

Gradska sekretarka za sport Dragana Belojević istakla je da je oduševljena projektom Marine Maljković za ženski sport.

“Srećna sam što se takva žena bavi time. Hvala Vladi što je prepoznala njenu fenomenalnu ideju. Nadam se da će sve devojčice uz pomoć Instituta početi da se bave sportom”, rekla je Belojević.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je u sali u Žarkovu održana promocija ženskog sporta.

“Zahvaljujem se našoj proslavljenoj košarkašici i selektorki reprezentacije čijom zaslugom već dve godine devojčice potpuno besplatno treniraju košarku u Sportskom centru Žarkovo. Nastavljamo i dalje saradnju i širimo je na druge sportove. Institut za ženski sport je podržala i Vlada Republike Srbije, a opština Čukarica je uvek tu da pomogne sve one projkete koji su u duhu sporta”, istakao je Kolarić.

Kolarić je naglasio da je razvoj školskog sporta jedan od prioriteta opštine Čukarica, jer kao takav predstavlja nezaobilaznu kariku u promociji aktivnog načina života.

“Smatram da sport treba da bude dostupan svakom mladom čoveku, a naročito osnovcima, i zato će opština Čukarica i ubuduće nastaviti da razvija sportski duh kod najmlađih, organizuje sportska takmičenja i podržava projekte koji imaju za cilj da animiraju mlade da se bave fizičkom aktivnošću”, poručio je Kolarić.

Promociji ženskog sporta na Čukarici prisustvovali su narodni poslanici Boris Bursać i Ana Miljanić, predsednica Skupštine GO Čukarica Lidija Jovanović, član Opštinskog veća Slaviša Šotra, direktor Sportske organizacije Čukarica Zoran Malović i predstavnici Visoke sportske i zdravstvene škole.


sportski centar žarkovo ženski sport marina maljković

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik