Akademija Oxford

Institut za ženski sport, uz podršku Gradske opštine Čukarica, održao je u Sportskom centru Žarkovo javni čas povodom završetka prve sezone, na kojem su devojčice prezentovale sportske veštine ...

Humanitarna Aukcija Marine Maljković i Ambasadorki Instituta za Ženski Sport

Institut za ženski sport, uz podršku Gradske opštine Čukarica, održao je u Sportskom centru Žarkovo javni čas povodom završetka prve sezone, na kojem su devojčice prezentovale sportske veštine koje su naučile u okviru besplatnih treninga koje je Institut organizovao. U druženju sa devojčicama učestvovale su ambasadrke Instituta Sonja Vasić, Zorana Arunović i Milica Mandić, koje su prisutnima uputile reči ohrabrenja da nastave da se usavršavaju, uče i bave sportom.

Pored idejnog tvorca Instituta za ženski sport Marine Maljković, događaju su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, pomoćnik predsednika Petar Mandić i član Opštinskog veća Slaviša Šotra.

Po završetku javnog časa u Sportskom centru Žarkovo, u Galeriji '73 na Banovom brdu održana je humanitarna aukcija predmeta koje su donirale naša proslavljena košarkašica i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković i ambasadorke Instituta za ženski sport. Na aukciji su bile ponuđene slike naše proslavljene košarkašice Dajane Butulije, kao i predmeti osnivača Instituta za ženski sport Marine Maljković i ambasadorki, a prikipljeni novac namenjen je za Klinički centar Srbije, Univezitetsku dečju kliniku Tiršova, Institut za mentalno zdravlje, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, Odeljenje za ispitivanje i lečenje bolesti novorođenčeta i Osnovnu školu „Anton Skala“.

Marina Maljković istakla je da je prezadovoljna kako je protekla prva sezona Instituta.

"Počeli smo 26. septembra u svim ovim uslovima. Imamo više od 600 devojčica, radimo u 12 gradova u Srbiji. Pre sporta, želimo da napravimo zdravo društvo, da koliko god možemo utičemo na ove devojčice, da imaju one prave vrednosti, pa tek onda da se bave sportom. Zahvalna sam ministru Ružiću koji to razume. Želimo da one, kao što je bilo i u Pokretu za žensku košarku, budu dobre u školi, da imaju dobre ocene, da uče strane jezike, pa tek onda da izvučemo one najbolje kada da je sport u pitanju. Da ove devojke budu direktorke banki, ministarke... Da imamo zdravu sredinu i zdrave devojke u Srbiji", rekla je Maljković novinarima.

Ministar Ružić rekao je da mu je čast što u ime Vlade i svog ministartva može da izrazi veliko zadovoljstvo zbog svega što je Marina Maljković svojim entuzijazmom i energijom pokazala u prethodnom periodu.

"Institut za ženski sport je dragocena i predivna inicijativa, koja apostrofira ono što je najvažnije - činjenica da bavljenje sportom i obrazovanje ne mogu da budu na dva koloseka. To je jedan kolosek, koji decu uči i etici, vrednostima, takmičarskom duhu, pravilima ponašanja, socijalizaciji, od njih gradi i moralnu i ličnu vertikalu, koja je garant da ćemo imati zrele ljude i devojčice u budućem periodu, koje će biti dragocen deo našeg društva. Da li na polju sporta, u privredi ili politici - to nije ni važno. Mislim da što više njih treba da bude u politici, da promene nas, od kojih se mnogima u javnosti već smučilo ", rekao je Ružić.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Kolarić istakao je da opština dve godine ima saradnju sa Pokretom za žensku košarku, a sada su u Sportski centar Žarkovo uvedeni i novi sportski programi.

“Solidarnost nas čini ljudima, stoga Marina Maljković kroz projekat koji je podržan i od Vlade Republike Srbije, ne samo da motiviše devojčice da se u što većem broju priključe sportskim terenima, već od njih pravi i ljude i uči ih pravim vrednostima. Ponosan sam na činjenicu da smo ohrabrili devojčice da se bave sportom, te se nadam da ćemo ovu saradnju jačati i dalje i na taj način podstaći decu da kvalitetnije provode slobodno vreme i žive zdravijim životom. Na ovaj način dajemo mogućnost deci da se besplatno bave sportom. Mi u opštini Čukarica trudimo se da napravimo što više dečijih igrališta, što više terena i da damo mogućnost da se deca kroz sport razvijaju. Sport je najbolja stvar da se pravilno razvijaju", poručio je Kolarić.


ženski sport marina maljković ambasadoraski institut humanitarna aukcija

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik