Akademija Oxford

Mališani iz Železnika, Ulice Stevana Filipovića i okolnih saobraćajnica, do škole će uskoro bezbedno ići trotoarom, čija je izgradnja upravo počela.

Počela izgradnja trotoara u delu Ulice Stevana Filipovića u Železniku na Čukarici

Do sada su pešaci bili prinuđeni da se kreću kolovozom uz putni kanal, jer jedna od najprometnijih ulica u Železniku jednim delom nije imala trotoar. Na inicijativu roditelja i građana, ekipe JKP „Beograd put“ trenutno izvode radove na izgradnji 350 metara trotoara.

Reč je o prvoj fazi radova, koja obuhvata potez od raskrsnice sa Ulicom Milovana Nićiforovića do poteza iznad autobuske stanice kod pruge. Izgradnji prethode i radovi na zacevljenju kanala sa slivnicima koji će biti u trotoaru, a ne u kolovozu, kako bi se prikupila voda od atmosferskih padavina.

Započete radove obišao je član Veća Čedomir Sovtić koji je naglasio da je Gradska opština Čukarica odmah odreagovala na inicijativu roditelja i da je trotoar bio neophodan za bezbedno kretanje mališana, kao i ostalih stanovnika. On je najavio da će se u drugoj fazi, u istoj ulici, trotoar raditi i na ostalim mestima gde je to potrebno.

“Smatrali smo da je izgrdanja trotoara u ovom delu zbog bezbednosti najmlađih prioritet, pa smo iskoristili i prve tople dane ove godine, te počeli sa radovima i pre predviđenog roka”, istakao je Čedomir Sovtić.


železnik izgradnja trotoara ulica stevana filipovića

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik