Akademija Oxford

Pod geslom „Probudi zmaja u sebi“, na Adi Ciganliji održan je šesti „Beogradski dragon bout festival.

Održan Šesti Beogradski Dragon Bout Festival na Adi Ciganliji

U okviru ovog festivala, koji organizuju Srpski dragon bout savez i Beogradski dragon bout savez, već tradicionalno su organizovani po peti put Dragon bout kup za srednjoškolce i Dragon bout kup za studente.

Takmičari su se nadmetali u trkama zmajevih čamaca na distancama od 250 metara i 1200 metara, u kojima su neizostavni članovi posade bubnjar i kormilar. Trke su se odvijale u miks kategoriji, u kojoj su zastupljeni veslači oba pola, što, uz bogato ukrašene čamce, dodatno doprinosi atraktivnosti ovog sporta.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Petar Mandić, koji je istakao da mu je veoma drago što je festival uspeo da okupi veliki broj ljubitelja sporta i da je opština uvek tu da podrži promociju aktivnog načina života.

U ovom jedinstvenom spektaklu na vodi učešće je uzelo deset klupskih ekipa, a među njima titulu najbolje ponela je ekipa „Pidža i sinovi“, drugo mesto je pripalo ekipi „Motion 1“, a treće Dajak klub „Banja Luka“.

Na Kupu za srednjoškolce pobednička ekipa je bila ETŠ „Nikola Tesla“, koja je pored medalja i pehara dobila i specijalnu nagradu – 12 tablet računara. Drugo mesto je osvojila ekipa Četrnaeste beogradske gimnazije, a treće Brodarska škola.

Kup za studente je osvojio Kriminalističko policijski univerzitet, drugo mesto je pripalo Fakultetu za sport, dok je trećeplasirana ekipa sa Poljoprivrednog fakulteta.


ada ciganlija održan šesti festival dragon bout festival

Pročitajte slične vesti


Komentari (0)

Ostavite komentar

Klikom na dugme za slanje komentara slažete se sa Uslovima korišćenja sajta BG Autentik